Terug

Volg Shownieuws

Gijs van Dam ontkent beschuldigingen van verkrachting van Jelle Brandt Corstius

Gijs van Dam ontkent beschuldigingen van verkrachting van Jelle Brandt Corstius

Nieuws

30 okt 2017, 22:15

De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, is media-ondernemer Gijs van Dam. Hij geeft maandagavond bij Pauw zijn tekst en uitleg.

Hoewel Brandt Corstius tot op heden de naam van de man nooit heeft genoemd in het openbaar, bleek al snel dat het een collega van het programma Barend & Van Dorp was geweest die hem naar eigen zeggen tot orale seks had gedwongen. Van Dam was producent van de talkshow.

Van Dam vertelt aan tafel bij Pauw dat er van verkrachting geen sprake is geweest. Er was volgens hem ook geen dwang aan de orde. Van Dam schetst het beeld van hoe de twee dronken flirten en in bed belandden. Hij ontkent ook de aantijging dat er iets in het drankje van Brandt Corstius zou zijn gedaan. Sterker: Van Dam weerspreekt zo goed als het hele relaas van Jelle.

https://twitter.com/pauwnl/status/925129174028730368

Van Dam heeft advocaat Peter Plasman in de arm genomen. De advocaat zegt tegen het AD dat hij het "kwalijk" vindt dat dagblad Trouw de beschuldigingen van Brandt Corstius zonder reactie van Van Dam heeft gepubliceerd. Er was hem wel om wederhoor gevraagd, maar de reactie werd niet in de krant afgedrukt.

Gijs van Dam is directeur/eigenaar van Ten Eleven Entertainment, een mediaproductiehuis. Hij is ook voorzitter van het bestuur van de stichting de tv-beelden.

Barbara Barend haalde maandagavond nog ongenadig hard uit naar de verkrachter van Brandt Corstius.

In de uitzending Voetbal Inside stelde Johan Derksen maandagavond nog dat de dader "een voormalig RTL-man is. Die bekleedt nog steeds een hoge functie binnen het Mediapark." Verder zei Derksen dat hij de woedende reactie van Brandt Corstius op het fragment van Voetbal Inside waarin lachend werd gesproken over zijn verkrachting “overdreven" te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.