Terug

Volg Shownieuws

Bram Moszkowicz wil de toga weer aantrekken

Bram Moszkowicz wil de toga weer aantrekken

Nieuws

31 juli 2017, 19:58

Gedwongen door zijn vakbroeders hing Bram Moszkowicz in 2013 zijn toga aan de wilgen. Wegens misdragingen werd hij door de Orde van Advocaten geschrapt. Dat betekende dat Moszkowicz het beroep van advocaat niet meer mag uitoefenen. Maar de oud-strafpleiter wil terug. Hij wil de toga weer aantrekken en maakt zijn wens concreet: in 2018 dient hij een verzoek in om opnieuw beëdigd te worden als advocaat.

Bram Moszkowicz zegt in EenVandaag: "Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom."

Moszkowicz wil het niet alleen; hij toont zelfs berouw. "Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in." Moszkowicz zegt ook te studeren en cursussen te volgen om zijn vakkennis up-to-date te houden. Zijn verzuim in het bijspijkeren was destijds een van de verzuimen die hem werden aangewreven.

https://twitter.com/eenvandaag/status/892050996133675008

Moszkowicz kwam in 2015 in beeld bij VNL. Poltiek echt actief werd hij echter niet, want de partij en de gewezen advocaat gingen in 2016 al uit elkaar voordat hij verkozen kon worden. In mei vorig jaar trad Moszkowicz in dienst bij het juridische bedrijf ClaimIt. Hij werkt dat als juridisch medewerker, aangezien hij de titel van advocaat niet meer mag voeren.

Nieuwe stap Dinsdag begint Bram Moszkowicz in een nieuwe baan, als zzp-er. Hij gaat werken als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur; het kantoor van zijn vriendin Nienke Hoogervorst. Moszkowicz: "Ik wil bezig blijven met het recht en mensen adviseren. Dat is nu de op-een-na mooiste stap die ik kan nemen."

"Ik huur hem in als een cliënt daar specifiek om vraagt", zegt Hoogervorst tegen NRC Handelsblad. De adviespraktijk van Moszkowicz moet helemaal gescheiden blijven van het kantoor van Hoogervorst, zo zegt Pieter van Regteren Altena - de Deken van de Orde van Advocaten. Voor de zelfstandige adviespraktijk van Moszkowicz heeft de Deken, onder voorwaarden, toestemming gegeven.

Moszkowicz benadrukt dat hij weer veel wel mag. Daaronder ook dingen die een advocaat doet. Maar Moszkowicz mag niet pleiten en ook geen getuigen ondervragen.

Bij een beoordeling van een verzoek tot beëdiging zal volgens Regteren Altena ook het verleden van Moszkowicz in volle omvang aan de orde komen. De nieuwe adviespraktijk van Moszkowicz valt nu al indirect onder het toezicht van de Orde van Advocaten, zo zegt de Deken in NRC Handelsblad.

Moszkowicz blijft trouwens international legal counsel bij ClaimIt. "Dat blijf ik erbij doen, dat is geen dagtaak", zegt Moszkowicz.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.