Terug

Volg Shownieuws

105.000 kijkers voor herdenkingsprogramma Huub Oosterhuis

Nieuws

16 apr 2023, 09:38

De speciale uitzending van Petrus In Het Land met daarin aandacht voor de muzikale erfenis van de vorige week overleden Huub Oosterhuis is zaterdag gezien door 105.000 mensen. Uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat dat er ietsje meer zijn dan dat er vorige week naar een reguliere aflevering van dat programma van KRO-NCRV keken. Toen stemden er 98.000 mensen op af.

De teksten van de componist en theoloog zijn voor veel mensen van grote betekenis, stelde omroep KRO-NCRV vooraf. In het programma deelden vrienden en kerkelijke coryfeeën een persoonlijk verhaal bij een lied van Oosterhuis. Daarnaast werden er liedjes van hem uitgevoerd door de Petrus-band. De uitzending had als titel Blijf Zingen, wat een van de motto's van Oosterhuis was.

Uitvaart

Oosterhuis, de vader van Trijntje en Tjeerd Oosterhuis, overleed vorige week zondag op 89-jarige leeftijd. Zaterdag vond in besloten kring de uitvaart van de componist plaats in de Westerkerk in Amsterdam. Daarbij waren behalve bekende gasten als presentator Robert ten Brink en zanger Frank Boeijen, ook enkele leden van de koninklijke familie aanwezig. Beelden van de herdenking zie je bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.