Volg Shownieuws

Kane na cruciale WK-strafschopmisser: hier moet ik nu mee leven

BN'ers

11 dec 2022, 09:22

Spits Harry Kane weet niet wat er misging bij zijn dramatisch genomen strafschop, waardoor hij Engeland niet op gelijke hoogte zette met Frankrijk en het land werd uitgeschakeld op het WK in Qatar (2-1). De Engelse aanvoerder zegt dat het niet meespeelde dat hij voor de tweede keer in het duel moest aanleggen vanaf 11 meter. "Maar hier zal ik vanaf nu mee moeten leven", aldus de 29-jarige Kane tegen de BBC.

De spits van Tottenham Hotspur had de Engelsen bij een 1-0-achterstand in de 54e minuut op overtuigende wijze vanaf de strafschopstip van de gelijkmaker voorzien, maar zijn tweede poging in de 84e minuut ging hoog over. Kane moest aanleggen tegen zijn Spurs-teamgenoot Hugo Lloris, maar hij ontkende dat dat een rol speelde.

'Ik had er vertrouwen in'

"Ik ben niet iemand die er teveel over nadenkt, ik bereid me hetzelfde voor of ik nu één of twee penalty's krijg in een wedstrijd", aldus Kane. "Ik had er vertrouwen in, maar nam de strafschop niet zoals ik wilde."

Ondanks de uitschakeling in de kwartfinales vond Kane dat de Engelse voetballers "alleen maar trots op elkaar" kunnen zijn. "We weten dat de toekomst voor dit team er heel goed uitziet", zei de aanvoerder.

Kane is door zijn treffer tegen titelverdediger Frankrijk nu wel gedeeld topscorer van de Engelse nationale ploeg met 53 doelpunten. Hij deelt het record nog met Wayne Rooney.

Ook nederlaag voor Nederland

Ook voor de Oranjespelers was het afgelopen vrijdag een nederlaag als het om strafschoppen aankomt. Nederland verloor van Argentinië tijdens de kwartfinales op het WK in Qatar. Bekijk in de video bovenaan de pagina hoe Derksen en Van der Gijp reageerden in Oranjewinter...