Terug

Volg Shownieuws

Chantal Janzen zegt openlijk sorry tegen Wendy van Dijk

BN'ers

19 dec 2019, 16:52

Presentatrice Chantal Janzen gaat diep door het stof en biedt haar 'oprechte excuses' aan aan Wendy van Dijk. Haar blad &C heeft in een vooraankondiging geschreven dat Wendy van Dijk vertelt over haar cocaïneverslaving, maar dat blijkt NIET de Wendy te zijn die wij allemaal denken: SBS6-presentatrice Wendy van Dijk. Chantal en de redactie hebben spijt van deze actie.

In een persbericht laat &C het volgende weten: "Als redactie van &C Magazine willen wij graag reageren op de ophef die is ontstaan na het persbericht over ons januarinummer. In dit persbericht presenteerden wij, zoals iedere maand, de artikelen die deze maand in ons magazine staan. In januari betreft dat onder andere een artikel waarin een vrouw genaamd Wendy van Dijk vertelt over haar cocaïneverslaving. Naar aanleiding van een door ons geplaatste oproep heeft deze Wendy open en dapper dit verhaal gedaan omdat zij mensen wil helpen en waarschuwen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Het is bij ons gebruikelijk dat hoofdpersonen in dit soort artikelen met naam en toenaam genoemd worden omdat het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie. Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk. Helaas hebben wij hierbij een inschattingsfout gemaakt en is dit wel het geval gebleken.

Negatieve gevoelens

Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn. Onze founder Chantal Janzen wil over deze kwestie het volgende zeggen: "Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is. De mooie foto's van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren. Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend.'"

Met de vooraankondiging wekte Chantals blad de suggestie dat ze een interview heeft gehad met DE Wendy van Dijk, terwijl het om een onbekende Wendy gaat. “Ik had vaak het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Met cocaïne was dat allemaal in één klap weg…”, zegt de voor ons onbekende vrouw die ook Wendy van Dijk heet in de voorpublicatie van het blad. Een opvallende keuze van de bladenmakers; aangezien tv-ster Wendy van Dijk niets met het witte goedje te maken wil hebben. Zo spande ze eerder al een rechtszaak aan tegen het blad Quote dat haar van drugsgebruik betichtte.

Chantal Janzen liet woensdag in een eerste reactie weten: "Die mevrouw heet gewoon zo. Er zijn heel veel mensen met deze naam. Zij wilde zelf met haar volledige naam erin, omdat ze haar verhaal wil delen omdat ze trots is dat ze er vanaf is en dat ze mensen wil helpen. Voor &C heeft dat uiteraard helemaal niets met een andere bekende of onbekende Wendy van Dijk te maken." Presentatrice Wendy van Dijk wilde verder niet reageren.

Linda de Mol

Wendy's tv-collega Linda de Mol sprak zich donderdagochtend uit over deze rel. Zij vindt het 'niet heel erg chic’ wat er is gebeurd. "In dit geval ben ik team Wendy", zei ze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.