Terug

Volg Shownieuws

Duncan Laurence door naar de finale!

Songfestival

16 mei 2019, 23:05

Duncan Laurence is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdagavond plaatste hij zich als finalist. Aanstaande zaterdag zal hij opnieuw in Tel Aviv zijn nummer Arcade ten gehore brengen.

De zanger was een beetje zenuwachtig in het begin, wat te horen was in zijn stem, merkte Jan Smit op. Gelukkig herpakte hij zich vrij snel weer en gaf een nagenoeg foutloos optreden.

Naast Nederland zijn Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta door. Dit werd tijdens de live-uitzending in willekeurige volgorde aangekondigd, want de rangorde van de geplaatste landen wordt pas na de finale bekendgemaakt.

Dinsdag plaatsten zich de eerste tien landen al na een halve finale met zeventien artiesten. Cyprus, Slovenië, Tsjechië, Wit-Rusland, Servië, Australië, IJsland, Estland, Griekenland en San Marino wisten zich te kwalificeren.

De uitslag van de halve finale is gebaseerd op 50 procent jury-oordeel en 50 procent televoting.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.