Terug

Volg Shownieuws

In Memoriam: Dolly Dots-zangeres Ria Brieffies (52)

Nieuws

20 juli 2019, 06:23

Zaterdag is het 10 jaar geleden dat de Dolly Dots (Angela Groothuizen, Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Anita Heilker) afscheid moesten nemen van hun collega en goede vriendin Ria Brieffies. Zij overleed op 20 juli 2009 aan de gevolgen van longkanker...

De Dolly Dots scoorden in de jaren 80 vele hits in binnen- en buitenland.

https://www.youtube.com/watch?v=F49S7gDuzVU

Ze kregen zelfs een eigen tv-serie en er werd ook een film over de meiden gemaakt. In 1988 gingen ze uit elkaar, maar in 2007 maakten de Dots een glorieuze comeback! Ze traden op bij Vrienden van Amstel en ze gaven drie concerten in Ahoy.

https://www.youtube.com/watch?v=wUD21F4L3ls

Ook in 2008 bleven ze optreden, maar helaas kreeg Ria in dat jaar het slechte nieuws te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Na haar overlijden besloten de Dots nooit meer te zullen optreden. Toch maakten ze in 2016 een uitzondering voor de Toppers: ze kwamen toch weer eenmalig bij elkaar om op 13, 14 en 15 mei 2016 een gastoptreden te geven in de Amsterdam Arena. Daarmee lieten ze een grote wens van Ria uitkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=gqDmWUJJ71M

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.