Terug

Volg Shownieuws

Verdachten brute juwelenroof Connie Witteman langer in cel

Nieuws

2 juli 2019, 23:19

De twee verdachten die in hoger beroep gingen tegen hun celstraffen voor de brutale juwelenroof bij Connie Witteman blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter dinsdagochtend bepaald tijdens een proformazitting in het gerechtshof van Amsterdam.

Op 7 juli vorig jaar verdween uit haar luxe appartement in Amsterdam de complete kluis met een schatkamer aan colliers, horloges, armbanden en ringen. De waarde hiervan was naar schatting zo’n 2,8 miljoen euro.

Drie verdachten kregen hiervoor in februari dit jaar straffen tot twee jaar cel. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat het bewezen is dat ze op een grote hoeveelheid spullen meenamen uit het huis van Connie Witteman en haar toenmalige partner Eugene van Dun in hun woning in de hoofdstad.

Hoofdverdachte Illias L., die twee jaar cel kreeg, en Tarik A., die een jaar de gevangenis in moest voor medeplichtigheid gingen na hun veroordeling in hoger beroep. Naast de cesltraffen kende de rechtbank een schadevergoeding toe van 321.000 euro. Dit bedrag was ook geëist door Connie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.