Terug

Volg Shownieuws

Heftig: dochter Hans Kazàn heeft zeldzame verlammingsziekte

Heftig: dochter Hans Kazàn heeft zeldzame verlammingsziekte

Nieuws

27 aug 2020, 23:45

Droevig nieuws voor Hans Kazàn en zijn dochter Lara. Privé meldt dat Lara (26) lijdt aan een zeldzame verlammingsziekte en dat ze vier keer per dag onwel wordt, waarbij ze niet kan bewegen en niets kan zien...

Hierdoor kan ze ook niet meer alleen zijn overdag: "We zijn doodsbang dat de ziekte erfelijk is. Lara kan niet meer alleen zijn, omdat ze onverwacht een aanval kan krijgen", vertelt de illusionist aangeslagen. Het begon allemaal zo'n drie weken geleden: "Van de ene op andere dag ben ik afhankelijk geworden van anderen. Ik ben moeder van twee zoontjes, Kosta en Kayan, die nu niet meer alleen bij me kunnen zijn. Drie tot vier keer per dag val ik helemaal weg, kan ik mijn armen en benen niet meer gebruiken. Daarnaast heb ik tijdens die aanval geen gezichtsvermogen, ik ben dan blind”, vertelt Lara aan Privé.

Door de vreselijke en angstaanjagende ziekte, staat haar hele wereld ineens op z'n kop. "Mijn hele leven is volledig ontwricht. Ik kan niet meer autorijden, de kinderen naar de opvang brengen, boodschappen doen, een ijsje met ze eten of lekker surfen, mijn grote passie. Ik zit volledig in een isolement omdat het te gevaarlijk is om alleen te zijn. Ik ben heel blij dat mijn ouders er veel zijn. Zij vangen de kinderen op en zijn er voor mij. Maar ook zij zijn natuurlijk ontzettend aangeslagen door wat ons ineens heeft overvallen."

Door een neuroloog is inmiddels de ziekte Hypokalemic Periodic Paralysis vastgesteld. "Het is een ziekte die door artsen ondergebracht is bij de groep rare diseases, kortom: een zeldzame ziekte. En wat we nu weten, het heeft meestal een genetische oorsprong", vertelt Lara.

Ze vervolgt: "In Spanje zijn er zo’n honderddertig mensen en in Nederland maar zestig gevallen bekend. Vaak wordt er gezegd bij zo’n aanval dat iemand stress heeft of oververmoeid geraakt is en daardoor paniekaanvallen krijgt. Nou, ik ben kerngezond, heb nóóit stress en kan normaliter de hele wereld aan. Daarom waarschuw ik mensen die de dezelfde verschijnselen hebben om zich goed te laten nakijken.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.