Terug

Volg Shownieuws

Olympisch Stadion biedt zich aan als plek voor drive-inbioscoop

Olympisch Stadion biedt zich aan als plek voor drive-inbioscoop

Nieuws

23 apr 2020, 17:42

Het Olympisch Stadion in Amsterdam biedt zichzelf aan als locatie voor de drive-inbioscoop die regisseur Martin Koolhoven in het leven wil roepen. Dat heeft de filmmaker donderdag gezegd in een interview op Haarlem105.

In eerste instantie had Koolhoven voor zijn plan, dat wordt gesteund door filminstituut Eye, de Dam in gedachten. "Maar de gemeente ziet dan veel logistieke problemen in coronatijd; hoe voorkom je bijvoorbeeld dat er ook fietsers op afkomen?" aldus de regisseur van Brimstone en Oorlogswinter.

Maar in het Olympisch Stadion is dit soort problemen goed te ondervangen. "Die hebben dat zelfs al eerder gedaan met een groot mobiel scherm. Het stadion is erop gebouwd om sommige mensen wel en andere mensen niet toe te laten, dus dan kan je fietsers weren. Als mensen gewoon in de auto blijven zitten, is er volgens mij niets aan de hand."

Koolhoven heeft burgemeester Femke Halsema benaderd om een uitspraak te doen over het plan. "Ik snap dat veel dingen niet meer kunnen. Maar laten we vooral ook blijven nadenken en zoeken naar de dingen die nog wél mogelijk zijn", aldus de filmer. Op zijn wensenlijstje voor de drive-inbioscoop staan de thriller Amsterdamned van Dick Maas, de komedie Plan C van Ruben van der Meer en Max Porcelijn en de dansfilm Grease met John Travolta.

De filmkenner is niet de enige met zo’n plan. In Den Haag lanceerde festivalorganisator Joris Hentenaar een soortgelijk initiatief voor het Malieveld. Hij heeft hier al contact over gezocht met de gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer, de eigenaar van het enorme veld naast het Haagse Bos. De gewone bioscopen moeten mogelijk nog maandenlang gesloten blijven vanwege de coronapandemie.

In Nederland zijn tegenwoordig geen drive-inbioscopen meer. Maar in de jaren zestig en zeventig waren in onder meer de Drentse plaats Drouwen en het Limburgse dorp Landgraaf enorme parkeerterreinen met bioscoopschermen te vinden. De laatste twintig jaar vinden er nog sporadisch drive-inevenementen plaats ter gelegenheid van festivals.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.