Terug

Volg Shownieuws

Ook deze BN'ers moesten keihard op de rem trappen

BN'ers

18 feb 2020, 07:40

Volgens weekblad Privé heeft Jan Smit een tijdje in een Spaanse kliniek gezeten voor zijn burn-out. De zanger maakte in november bekend dat hij voorlopig uit de running is. Hij moet zijn rust pakken, omdat hij mentaal en fysiek niet in staat is om op te treden of te presenteren. Jan is niet de enige BN'er die keihard op de rem moest trappen of waarbij het roer drastisch om moest...

Marco Borsato

Zanger Marco Borsato komt begin januari met de heftige mededeling dat hij kampt met een burn-out. Hij legt per direct voor onbepaalde tijd al zijn werkzaamheden neer. "Wat ik doe, is mijn lust en mijn leven, maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb. De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan", zegt Borsato zelf in een verklaring.

Marco heeft dan een roerige periode achter de rug, want een paar maanden daarvoor bevestigt hij dat hij een affaire heeft gehad met pianiste Iris Hond. Volgens hem speelde dit 10 jaar geleden toen zijn entertainmentbedrijf TEG failliet ging. Roem, vrouwen en geld kan een giftige cocktail zijn volgens Marco. In een podcast vertelt hij wat de affaire met zijn relatie met Leontine heeft gedaan. Zo zegt hij onder meer: “Ik vind, je moet een toegevoegde waarde zijn in elkaars leven. Als je elkaar in de weg zit en je bent beter af zonder dan is dat soms beter. Maar dat was bij ons nooit het geval. En de moeder die zij is voor onze kinderen en de stabiliteit die zij thuis geeft, ja dat is sterker.” Toch maken Leontine en hij begin februari bekend te gaan scheiden.

https://www.instagram.com/p/B8Jxwb-JXLo/

6 Jaar geleden moest de drukke Marco ook al lang rust houden nadat hij vlak voor een concert onwel werd. Marco bleek een TIA te hebben gehad.

Gordon

Ook Gordon gooit het roer helemaal om. In de zomer van 2019 besluit hij definitief te stoppen met drank en drugs en gaat naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika. "Een heftige maar enige juiste beslissing”, schrijft hij op Instagram. "Ik weet dat ik er sterker uit ga komen en zonder de behoefte die slechte dingen nog te doen (...) Ik heb nog een lange weg te gaan maar ik zal dit overwinnen en hiermee hopelijk een voorbeeld en inspiratie zijn voor velen.”

https://www.instagram.com/p/B0TW2MCHKao/?utm_source=ig_embed

Gordon maakte nooit een geheim van zijn drugs- en drankgebruik. In zijn biografie uit 2018 gaf hij toe dat hij cocaïne gebruikte om ‘het kutgevoel’ uit zijn lijf te krijgen. Sinds hij is afgekickt voelt hij zich fitter en beter dan ooit en is hij ook flink afgevallen. En nog altijd kan Gordon alle verleidingen weerstaan ook al kost hem dat soms nog wel moeite...

Ferry Doedens

Acteur Ferry Doedens trapt op de rem als hij in de zomer van 2015 wordt ontslagen bij Goede Tijden Slechte Tijden. Al snel komt hij zelf met de reden voor zijn ontslag. In een verklaring laat hij weten dat hij kampt met een drugsprobleem. “Ik heb de afgelopen periode niet naar behoren kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem. Ik ben op dit moment hard aan het werk om mijn drugsprobleem en daarmee samenhangend gedrag onder controle te krijgen. Ik ben mezelf keihard tegen gekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik heb van veel dingen spijt en ik probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving weer recht in de ogen te kunnen kijken. Ik hoop dat mij de rust wordt gegund om hier goed en positief uit te komen.”

Gelukkig voor Ferry herpakt hij zich helemaal nadat hij is afgekickt. Hij schittert in de musical The Bodyguard en als kers op de taart mag hij terugkeren in GTST.

Katja Schuurman

Katja Schuurman is altijd open geweest over haar seksleven en drugsgebruik. Dat gebrek aan openheid bij heel veel andere BN'ers stoort haar enorm. Vooral tijdens haar GTST-periode 'ontspoort' ze naar eigen zeggen nogal met drank en drugs. “Living in the fast lane, het klinkt stoer, alleen: ik kon mezelf niet meer afzetten. Slapen lukte alleen als ik gewoon omviel van de drank, dan moest ik mezelf geforceerd uitschakelen", zei ze in 2017 een interview met het magazine JAN. Maar ook met haar huidige partner Freek wordt er zo nu en dan nog flink geweest. "Mijn eerste zomer met Freek was echt een groot feest, daarna was het: nu even een andere modus. En gingen we aan de thee en de groentes. Dus ik geniet van drugs, maar met mate. Behalve dan op de avond zelf, dan zeker niet met mate", aldus Katja in 2018 in Beau Monde.

Maar haar seksleven met Freek komt nogal onder een vergrootglas als zij in oktober het Vlaamse televisieprogramma Gert Late Night haar bedgeheimen deelt. Zo Katja vindt het heerlijk om seks te hebben met meerdere mensen, mits Freek ook van de partij is. "Soms denken we: 'Wat leuk is het hier! Dat is ook een leuk iemand en dát is ook een leuk iemand.' Dan kan er van alles ontstaan...” Op de vraag met hoeveel mensen ze tegelijk seks hebben gehad, antwoordt ze: "Hoeveel zouden er passen in een jacuzzi? Eén, twee, drie, vier... ja, zoiets als zeven.” Deze uitspraken slaan is als een bom en al snel wordt er gefluisterd dat Katja een seksverslaving heeft.

Deze geruchten wordt extra gevoed als niet veel later bekend wordt dat Katja zich een maand helemaal terugtrekt om tijd voor zichzelf nemen. Ze doet dat in Zuid-Afrika in een yoga-retreat. Op Instagram reageert ze zelf op haar besluit om zich even terug te trekken en maakt ze korte metten met de geruchten: "Nog een paar daagjes yoga, mediteren, wandelen, gesprekken met bijzondere mensen en tijd om me nieuwe routines eigen te maken. Ik haat structuur, maar ik heb het meer nodig dan ik wilde inzien. ‘Real freedom comes from setting limitations here and there.’ Ik ben rustiger, krachtiger en meer in balans. Ik voel me bevoorrecht dat ik deze tijd voor mezelf heb kunnen nemen.

Toch heel even: Zouden de bizarre geesten die absurde geruchten de wereld in slingeren, en al diegenen die zich journalist noemen, maar deze onzin hersenloos en zonder fact checken overnemen, misschien in overweging willen nemen dat ik ouders en een dochter heb. Ik waardeer seks, ik hou van intimiteit, zoals de meeste gezonde mensen. Ik ben er ópener over geweest dan de meesten (das war einmal), maar verwar mijn plezier niet met zoiets serieus als verslaving. Als dat verslaving is, dan hoop ik dat ik daarvan nooit genees."

https://www.instagram.com/p/B5SzUG5nmHz/?utm_source=ig_embed

Patty Brard

Patty Brard besluit 2 jaar geleden dat het helemaal anders moet! Ze is klaar met haar bourgondische en ongezonde levensstijl! Ze wil drastisch afvallen en besluit om een maagverkleining te ondergaan. Patty ondergaat een gigantische metamorfose en valt maar liefst zo'n 40 kilo af! En de presentatrice leeft sindsdien gezonder dan ooit en is fitter dan ooit. Patty is helemaal klaar voor een nieuwe start.

https://www.instagram.com/p/BpRGHGwiuD0/?utm_source=ig_embed

Ze is momenteel samen met Gordon te zien in het SBS6-programma Patty en Gordon Op zoek naar eeuwige jeugd waarin ze op zoek gaan naar behandelingen over de hele wereld om jong en gezond te blijven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.