Terug

Volg Shownieuws

Vele BN'ers scharen zich achter John de Mol in strijd tegen nepadvertenties Facebook

Vele BN'ers scharen zich achter John de Mol in strijd tegen nepadvertenties Facebook

Nieuws

26 okt 2019, 20:37

Tientallen Bekende Nederlanders willen dat Facebook optreedt tegen advertentiefraude en steunen John de Mol in zijn strijd tegen deze oplichters. Dit meldt EenVandaag zaterdag. In een oproep laten de BN'ers weten dat ze deze advertenties 'bijzonder schadelijk' vinden.

"Misleidende bitcoin advertenties op Facebook moeten stoppen!Het is bekend dat de namen en foto’s van verschillende bekende Nederlanders zonder hun toestemming worden gebruikt voor misleidende bitcoin advertenties op Facebook, waaronder de ondertekenaars van deze verklaring. Deze advertenties zijn bijzonder schadelijk, veel consumenten zijn al gedupeerd en hebben grote sommen geld verloren. Degenen van wie de naam en foto worden gebruikt worden er op aangekeken. Facebook is door de betrokkenen hierop al verschillende keren aangesproken, maar weigert afdoende maatregelen te nemen. De advertenties blijven verschijnen.

Facebook stelt dat zij slechts tussenpersoon is en niet tegen de advertenties kan en hoeft op te treden. Het is echter wel Facebook die het advertentiesysteem heeft opgezet, controleert en beheert en er veel geld mee verdient. Facebook loopt weg voor haar verantwoordelijkheid. Niet kunnen optreden is ook niet geloofwaardig, Facebook kan immers wel optreden tegen andere berichten met criminele inhoud waaronder haatzaaien en kinderpornografie. Wij begrijpen werkelijk niet waarom Facebook geen actieve maatregelen neemt om de advertenties tegen te gaan. Wij vinden dat aan deze praktijk nu eindelijk eens een einde moet komen. Als Facebook niet vrijwillig maatregelen neemt, moet zij daartoe worden gedwongen."

De BN'ers die publiekelijk John de Mol steunen in het gezamenlijke statement zijn onder meer: Alexander Klöpping, Herman den Blijker, Humberto Tan, Jort Kelder, Marco Borsato, Matthijs van Nieuwkerk, Nikki Herr, Rik van de Westelaken, Ruud Feltkamp.

Reactie John de Mol

John de Mol laat weten erg blij te zijn met de steun van bekend Nederland: "Vanaf het moment dat ik mijn zaak tegen Facebook inzake de nep bitcoin advertenties met misbruik van mijn naam en beeltenis ben gestart, hebben veel bekende Nederlanders hun steun aan mij betuigd. Zij zijn slachtoffer van hetzelfde misbruik, iets wat we allemaal verschrikkelijk vinden omdat onwetende consumenten hier geld mee kwijt raken. Dat meerdere van deze bekende Nederlanders mijn zaak middels deze verklaring publiekelijk steunen geeft aan hoe belangrijk ook zij deze zaak vinden. Ik stel hun gebaar zeer op prijs en hoop van harte dat mijn kort geding ertoe leidt dat het misleiden van consumenten door Facebook middels deze nepadvertenties nu echt op korte termijn stopt."

Komend maandag gaat de zaak tussen John de Mol en Facebook weer verder in de rechtszaal en Shownieuws is daar uiteraard bij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.