Terug

Volg Shownieuws

Nederland massaal voor de buis voor toespraak Mark Rutte

Nederland massaal voor de buis voor toespraak Mark Rutte

Nieuws

17 mrt 2020, 08:02

De historische toespraak van premier Mark Rutte over de coronacrisis trok maandagavond grote belangstelling. Naar de om 19.00 uur live uitgezonden boodschap keken op NPO 1 bijna 5,4 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Op RTL 4 keken ruim 1,2 miljoen mensen naar een extra uitzending van het RTL Nieuws die om 18.00 uur begon. Ook daarin was de toespraak live te zien. Op SBS6 werd de boodschap van Rutte door 446.000 mensen bekeken.

In de toespraak ging de premier onder meer in op de getroffen maatregelen tegen het coronavirus in Nederland. Rutte benadrukte dat het kabinet kiest voor het scenario om het virus "maximaal te controleren." Dat betekent dat wordt geprobeerd met de maatregelen de piek van de besmetting af te vlakken en uit te smeren over een langere periode.

En ook heel bekend Nederland keken massaal de toespraak van onze premier. Zo schrijft Gordon op zijn Instagram erg onder de indruk te zijn van zijn boodschap. "Ik was zo onder de indruk van de speech van Mark Rutte, maar vooral van de ernst van de situatie waarin we met zn allen verzand zijn. Ik hoop dat we hier snel en gezond doorheen kunnen komen en we juist nu leren om weer bewust te worden van het gemak waarmee we vaak met ons welzijn omgaan. Wees lief voor je lijf en daarmee voor andere, respecteer de aangewezen weg zoals die wordt aanbevolen en zorg voor elkaar! Misschien is dit wel de mooiste les die we allemaal te leren krijgen om de onsterfelijkheid van ons bestaan op waarde te schatten! Iedereen onwijs veel sterkte komende weken/maanden!".

https://www.instagram.com/p/B9z0OW7nhdJ/

Zanger Tim Douwsma omschrijft de toespraak als een historische avond. "Zware tijden komen er aan, maar in crisis ontstaan ook de mooiste gebaren", schrijft hij verder op zijn social media.

https://www.instagram.com/p/B9zvNWXpteC/

Antje Monteiro is voornamelijk erg trots op premier Mark Rutte. "ik ben trots op u!! Ik was zenuwachtig voor uw boodschap maar ben nu rustig. U straalt vertrouwen en deskundigheid uit . En dat is wat ik nu nodig heb . En ik denk iedereen in Nederland met mij.", schrijft de zangeres op haar Instagram.

https://www.instagram.com/p/B9zgNShp4km/

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.