Volg Shownieuws

Dit wordt mogelijk Oranjes tegenstander in halve finale EK

Algemeen

6 juli 2024, 21:19

Als Nederland de wedstrijd tegen Turkije wint en doorgaat naar de halve finales, treft zij Engeland. Die heeft zaterdagavond met moeite de halve finales van het EK voetbal bereikt.

De spanning voor deze wedstrijd zit er goed in. Natasja en René Froger zijn bij de wedstrijd aanwezig en namen een videoboodschap op, die je bovenaan bekijkt.

In het Duitse Düsseldorf waren de Engelsen na het nemen van strafschoppen te sterk voor Zwitserland. Na 120 minuten spelen stond het 1-1. Een misser van Manuel Akanji in de penaltyreeks brak de Zwitsers op. Engeland neemt het woensdag bij de laatste vier in Dortmund op tegen Nederland of Turkije.

De Engelsen lieten tegen Zwitserland een iets betere indruk achter dan in de voorgaande wedstrijden op het EK, maar imponeren kon de ploeg van bondscoach Gareth Southgate allerminst. Voor rust kwam het meeste gevaar van Bukayo Saka. Pal voor de pauze kreeg Kobbie Mainoo na een actie van Saka een kans. De Zwitserse aanvoerder Granit Xhaka voorkwam met een tackle de 0-1.

Tweede helft

In de tweede helft werd de wedstrijd pas een kwartier voor tijd echt interessant. Breel Embolo tikte een lage voorzet van Dan Ndoye binnen. De Engelsen waren plots wakker en hadden in de persoon van Saka een uitblinker. Hij schoot tien minuten voor tijd via de binnenkant van de paal de gelijkmaker achter doelman Yann Sommer.

In de verlenging kregen onder anderen Declan Rice en Jude Bellingham mogelijkheden, maar de Zwitsers gaven geen krimp. De ingevallen Xherdan Shaqiri knalde aan de overzijde een corner nog bijna binnen. De penaltyreeks viel vervolgens in het voordeel uit van Engeland.

Toen deze wedstrijd bezig was, was Gerard Joling aan het optreden voor alle Oranje-fans. Shownieuws sprak hem daarover: