Volg Shownieuws

Oei: Kind rende veld op tijdens wedstrijd Oranje

Algemeen

2 juli 2024, 20:23

De wedstrijd tussen Nederland en Roemenië in de achtste finales van het EK is in de slotfase heel kort onderbroken. Dat gebeurde nadat achter het doel van de Roemenen een kind het veld was opgerend. Stewards konden snel ingrijpen en het kind van het veld halen.

Voor de wedstrijd zat de sfeer er al goed in bij de fans in Duitsland, zoals je ziet in de video bovenaan de pagina.

Het is niet voor het eerst dit EK dat er sprake is van een 'veldbestormer'. Vooral bij de wedstrijden van Portugal, met vedette Cristiano Ronaldo, renden geregeld fans het veld op. Het gebeurde in de laatste minuten van de wedstrijd.

Met het eindsignaal konden de Oranje-spelers opgelucht ademhalen: ze zijn door naar de kwartfinales. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was in de Allianz Arena in München veel sterker dan Roemenië, maar nam pas laat definitief afstand: 3-0.

Cody Gakpo maakte in de twintigste minuut het eerste doelpunt door van buiten naar binnen te komen en in de korte hoek raak te schieten. De aanvaller van Liverpool scoorde na rust nog eens. Dat doelpunt werd afgekeurd om buitenspel. De bevrijdende tweede treffer viel in de 84e minuut alsnog. Gakpo legde de bal vanaf de achterlijn terug naar invaller Donyell Malen, die makkelijk binnen kon tikken. Hij bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-0.

Rooskleurig

EK-kijkers zagen de wedstrijd al rooskleurig in voor Nederland. Het arbitrale trio trok namelijk flink de aandacht, bleek op sociale media. Ze droegen namelijk een wel heel bijzondere kleur: oranje! "Scheidsrechter en zijn assistenten zijn in het oranje. Dat lijkt me gunstig", schreef iemand op het platform X.

Ook Noa Vahle had vertrouwen in de wedstrijd, zoals je ziet in de video hieronder:

Noa Vahle blikt met vertrouwen vooruit naar achtste finale Oranje: 'Een goede wake-up call geweest'