Terug
Entertainment
6 juni 2021, 20:15
Naast succesvol in de horeca is Herman den Blijker inmiddels ook meer niet weg te denken van televisie. Deze Rotterdamse topchef wist 12 restaurants tegelijkertijd te laten draaien. Hoe hij beide passies al vele jaren weet te combineren, bespreekt hij met William Rutten in Op de Gevoelige Plaat.
Toen de inmiddels 62 jarige Herman den Blijker pas 19 jaar oud was vertrok hij naar Frankrijk, waar hij drie jaar lang cursussen volgde en de basis van het koken leerde. Maar het succes op culinair gebied begon pas op 47-jarige leeftijd. In juli 1993 openden hij zijn eerste restaurant: De Engel. Maar uiteindelijk stampte Herman een heus horeca-imperium uit de grond. Hij zet onder meer de Rotterdamse restaurants Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Foody’s, Las Palmas en Goud op. In Zoetermeer begint Herman Hofstede Meerzigt, in Amsterdam Herrie, en in Ouderkerk a/d Amstel Groot Paardenburg. Daar bleef het echter niet bij, want in het najaar van 2009 werd Den Blijker verantwoordelijk voor het culinaire gedeelte van dinnershow Palazzo.
Daarnaast bracht de drukbezette chef-kok ook nog steeds boeken uit en was hij op televisie te zien. Voor RTL heeft Herman vanaf 2005 een reeks aan culinair-gerelateerde programma’s gemaakt zoals Herrie in het Hotel en Mijn Tent is Top. Sinds 1 januari 2020 staat Den Blijker onder contract bij Talpa Network, waar hij onder meer Herman Helpt Een Handje en Crisis In De Tent heeft gemaakt. Op zijn geheel eigen wijze helpt hij ondernemers waar hij kan, en laat hij zien wat vakmanschap betekent.
Het volledige gesprek tussen William Rutten en Herman is in de video bovenaan dit artikel te zien.
Deel dit artikel
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.