Terug
BN'ers
2 nov 2021, 10:18
Het spelen van Margot, het personage van Linda de Mol in haar nieuwe film Alles op tafel, bracht meer emoties naar boven dan de actrice van tevoren had verwacht. Tijdens een van de scènes, waarin zij hoort dat haar dochter haar niet vertrouwt en begrijpt, schoot de actrice spontaan vol.
"Ik hoor op dat moment wat mijn dochter in de film mij allemaal verwijt", legt De Mol uit. "Die hele scène draait om stil spel. Het was helemaal niet de bedoeling dat er tranen zouden komen, ik moest gewoon strak voor mijzelf uit kijken. Maar opeens kwamen ze, door de hele situatie en het intense spel van Peter Paul Muller die mijn man speelt. We schoten allebei tegelijkertijd vol."
De opzet van Alles op Tafel is redelijk toneelmatig: één locatie, één avond, zeven acteurs. Zeven vrienden beloven een avond lang alle berichtjes op hun smartphone met elkaar te delen, met allerlei gevolgen van dien. "We draaiden de film in de coronalockdown", vertelt De Mol. "Het was heel gezellig om avond aan avond aan tafel te zitten en te doen alsof we ons nog in het gewone leven bevonden. Buiten de set moesten we echter heel streng zijn en ervoor zorgen dat we niemand anders zagen om de bubbel te handhaven." Op de set werd een heel streng ‘coronaregime’ gehanteerd. "We zijn allemaal om de vijf, zes dagen getest; ik ben dat wattenstaafje in mijn neus inmiddels bijna normaal gaan vinden."
Gooische Vrouwen
De actrice werkte weer samen met haar vaste kompanen, regisseur Will Koopman en scenarist Frank Houtappels. Het team maakte eerder ook de Gooische Vrouwen-serie en -films. "Ik denk soms weleens: ik zou het weleens met andere mensen willen proberen", lacht De Mol. "Maar we zijn zo op elkaar ingespeeld, we snappen elkaars grappen. We zijn ook buiten de set ontzettend goede vrienden. Dat geeft al bij voorbaat een heel veilige sfeer waarbinnen we alle drie meer durven te proberen en ons dus meer kunnen ontwikkelen."
Een verschil is wel dat het team dit keer besloot tot een remake in plaats van een origineel verhaal. Haar broer John kwam met het plan om een Nederlandse versie te maken van Perfetti Sconosciuti uit 2016. "Het gegeven is briljant', vond ook Linda toen ze hem had bekeken. "Het is een onderwerp waar je na het zien van de film urenlang over kan napraten: zou jij dit doen, zou jij dit durven? Iedereen kent wel de verhalen van relaties of vriendschappen die in één keer kapot waren omdat iemand een verkeerd appje naar de verkeerde persoon stuurde." Perfetti Sconosciuiti werd in Nederland gezien door enkele tienduizenden mensen. "Het is doodzonde dat zo'n goed idee in dit land maar zo'n klein publiek heeft bereikt."
Deel dit artikel
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.