Terug

Volg Shownieuws

538 betreurt ophef rond Koningsdagfeest Breda

538 betreurt ophef rond Koningsdagfeest Breda

Nieuws

18 apr 2021, 12:00

Als het aan Radio 538 ligt, gaat het Fieldlab-proefevenement rond Koningsdag in Breda vooralsnog gewoon door. De zender betreurt de ophef die is ontstaan, dat laat een woordvoerder van de zender weten aan Shownieuws.

Het aangekondigde feest, dat plaats moet hebben voor 10.000 mensen op het Chasséveld, wordt online door een steeds groter groeiende groep afgekeurd. Chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis in Breda hebben een petitie opgezet in een poging het 538 Oranjedag af te blazen. Binnen 24 uur is de petitie meer dan 100.000 ondertekend.

Talpa benadrukt dat het evenement met goedkeuring van het kabinet wordt georganiseerd en dat de gemeente Breda graag gaststad is. "We snappen uiteraard onder welke hoge druk de zorg op dit moment staat. 538 Oranjedag in Breda wordt georganiseerd in het kader van een reeks Fieldlab experimenten. Dit gebeurt met goedkeuring van het kabinet en gemeente Breda is graag gaststad.  Fieldlab Evenementen brengt adviezen uit aan het kabinet om te kunnen werken aan de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, daar werken we graag aan mee. Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren."

Fieldlab

Ook Fieldlab heeft inmiddels gereageerd op de ophef, zo laat de organisatie weten: "Het is absoluut niet onze intentie een klap aan de zorg, dan wel de horeca of winkeliers, uit te delen. Sterker nog, we denken dat we aan de hand van onze resultaten iets betekenen voor de samenleving als geheel en dat het gaat om op een veilige en verantwoorde manier mensen samen te kunnen brengen. We voeren onderzoek uit en durven te stellen dat we rondom 538 Oranjedag, samen met de organisator, veel maatregelen nemen om voor een zo veilig mogelijk evenement te zorgen. Dat hebben we in de eerste fase van ons onderzoek al laten zien."

De animo voor de toegangsbewijzen voor het evenement was enorm: meer dan 1 miljoen mensen probeerden een ticket te bemachtigen. De kaarten werden via loting verdeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.