Terug

Volg Shownieuws

538 kijkt tevreden terug op virtueel Koningsdag-event

Nieuws

27 apr 2020, 20:00

538 Koningsdag 2020 is een daverend succes geworden. Het radiostation spreekt van het grootste virtuele Koningsdag-event van Nederland. Een woordvoerder liet weten dat de optredens zeer goed werden bekeken. Ze spreekt van "zeker honderdduizenden kijkers".

Normaal wordt het 538 Koningsdagfeest in Breda gehouden, maar vanwege de coronacrisis kon dat dit jaar niet. Daarom traden tussen 15:00 uur en 18:00 uur diverse artiesten op diverse plekken op. De optredens werden via internet gestreamd en live uitgezonden via SBS6.

Internetsensatie Orgel Joke opende de reeks concerten. Vanuit haar huiskamer speelde ze het Wilhelmus. Volgens 538 vond ze het geweldig om te doen. Daarna was het de beurt aan een keur van nationale en internationale artiesten. Zo speelde Alicia Keys een paar nummers vanuit haar studio in Amerika.

Paleis Soestdijk

Vanuit de tuin van Paleis Soestdijk trad het dj-duo Lucas & Steve op. Kris Kross Amsterdam gaf een bijzonder optreden vanuit de Johan Cruijff Arena en Martin Garrix sloot spectaculair af vanaf het dak van de A’DAM Toren in Amsterdam.

Hoeveel mensen er precies naar de optredens hebben gekeken is nog niet helemaal duidelijk. De kijkcijfers van SBS6 en andere kanalen moeten nog verwerkt worden. "Het is fantastisch dat we Koningsdag met zoveel mensen hebben kunnen vieren", laat de woordvoerder weten. Het radiostation hoopt wel dat het feest volgend jaar weer gewoon in Breda kan worden gehouden, met 40.000 man voor het podium en veel kijkers via tv en internet elders. "En dat wordt het nog groter dan ooit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.