Terug

Volg Shownieuws

Documentaire volgt jaar lang leven van Bibian Mentel

Documentaire volgt jaar lang leven van Bibian Mentel

Nieuws

16 okt 2020, 07:41

Bibian Mentel is een jaar lang gevolgd voor een documentaire over haar leven. In Bibian Mentel LEEF, dat vanaf 21 oktober bij Videoland te zien is, liep documentairemaker Jesse Bleekemolen een jaar lang mee met de de oud-snowboardster. "Iedereen kent me als de goedlachse Bibian maar er zit ook een andere kant aan het verhaal," vertelt ze donderdagavond aan tafel bij Jinek.

De 48-jarige Mentel, die bekend staat om haar optimistische levensvisie, is maar liefst dertien keer getroffen door kanker. Ze vocht en overwon de ziekte meermaals, maar in maart 2019 werd er opnieuw kanker geconstateerd bij haar en die heeft zich inmiddels op zeven plekken in haar lichaam verder uitgezaaid. "Ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. We zeggen altijd, even janken en dan is het weer oké. Ik hoop dat het inspirerend is voor anderen die in zo'n situatie zitten," vertelt ze.

Documentairemaker Jesse Bleekemolen, een van de jongste filmmakers van Nederland, volgde Bibian een jaar lang met als doel een intiem portret te schieten over haar strijdlust en angst voor de dood. "Filmmaken is mijn werk, maar dit komt zo dichtbij," zegt Bleekemolen, die ook bij Jinek aan tafel zit. "We wisten aan het begin van deze film dat het einde misschien ook het einde van Bibian zou zijn. Met dat in ons achterhoofd zijn we gestart met draaien."

In Bibian Mentel LEEF is de snowboardster zowel ontzettend blij te zien na afloop van de finale van Dancing with the Stars als intens verdrietig als ze hoort dat de kanker zich in haar rug aan het uitzaaien is. "Ik vind letterlijk het leven nog veels te leuk, ik wil nog zo graag meer mooie herinneringen maken," zegt Bibian. Eva Jinek, die de film aan het einde van het interview wil aanprijzen, moet slikken om haar tranen binnen te houden na de dappere en wijze woorden van Bibian.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.