Terug

Volg Shownieuws

Feest voor Caroline Tensen: 500e uitzending Eén tegen 50

Feest voor Caroline Tensen: 500e uitzending Eén tegen 50

Nieuws

8 nov 2020, 08:24

Bijna niemand is zo goed in het opzetten van een pokerface als Postcode Loterij: Eén Tegen 100-presentatrice Caroline Tensen: ze doet het ondertussen al 20 jaar. Aanstaande zondag is de 500e aflevering van de populaire spelshow op tv.

"Soms vind ik het heel moeilijk als ik iemand voor het verkeerde antwoord zie gaan", vertelt ze aan het ANP. "En toch moet ik mijn gezicht strak houden."

In die twintig jaar is er één kandidaat die Tensen altijd bijblijft. "Dat was een beetje een aparte jongen die de hele uitzending niets heeft gezegd", vertelt ze lachend. "We sporen kandidaten vaak wel aan om hardop te denken, maar het bleef ijzig stil. Eerst was het ongemakkelijk, maar de kandidaten op de tribune kwamen niet meer bij. Dus ik heb het maar gelaten."

Dat soort trucjes van Tensen komen niet alleen voort uit jarenlange ervaring, maar ook vanuit de samenwerking met haar vaste coach. "Zij let op stopwoordjes, de toon van mijn stem, herschrijft de teksten met me en neemt alles met me door", vertelt Tensen over de samenwerking met haar coach. "Zo heb ik een tijdje heel vaak het woord 'absoluut' gebruikt, maar dat had ik zelf niet door. Dan wijst zij mij daarop."

Topsport

Ondanks dat de opnames voor een heel jaar er in acht dagen op staan, noemt Tensen het maken van het programma wel degelijk "topsport". "Ik eet van tevoren niet teveel koolhydraten, want dan val ik in slaap tijdens de opnames. Daarnaast ga ik op tijd naar bed", vertelt ze. "En het helpt altijd dat je leuke kleren aangetrokken krijgt, want je moet tijdens de opname op de vroege woensdagochtend gewoon doen alsof het een gezellige zondagavond is."

Sinds de strengere coronamaatregelen is het programma nu omgetoverd in Postcode Loterij: Eén Tegen 50, zodat de kandidaten op de tribune afstand van elkaar kunnen houden. "Iedereen heeft een microfoontje en een naambordje. En ik krijg over alle kandidaten leuke feitjes toegespeeld, zodat ik met iedereen een gesprekje kan voeren." Eigenlijk bevalt de kleinschalige opzet van het programma dus wel. "Dat is een geluk bij een ongeluk. Misschien blijft het zelfs wel zo, maar pin me er niet op vast."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.