Terug

Volg Shownieuws

Activist rond Russische groep Pussy Riot moet weer de bak in

Activist rond Russische groep Pussy Riot moet weer de bak in

Nieuws

22 juni 2020, 22:42

Een activist rond de regimekritische Russische punkband Pussy Riot, Pyotr Verzilov, moet vijftien dagen de cel in omdat hij in het openbaar luid zou hebben gescholden. De actievoerende kunstenaar moet zijn straf uitzitten op de plek waar hij ook al vastzat in 2018, meldt hij zelf. Verzilov was toen tijdens de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland het veld op gerend.

De politie had de 32-jarige Russisch-Canadese artiest zondag meegenomen uit zijn woning. Het zou te maken hebben met extremistische uitingen, werd toen gemeld. Leden van Pussy Riot twitterden dat van hem elk spoor ontbrak. Verzilov komt regelmatig in aanvaring met de autoriteiten en overleefde een mogelijke aanval met gif, waarvoor hij in een Duits ziekenhuis werd behandeld.

Pussy Riot, opgericht in 2011, staat al jaren bekend als provocerende protestgroep. Leden werden gearresteerd en veroordeeld tot een strafkamp. Europese rechters tikten Rusland daarvoor op de vingers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.