Terug

Volg Shownieuws

Adam Curry komt met nieuw podcast-intiatief

Adam Curry komt met nieuw podcast-intiatief

Nieuws

7 sep 2020, 11:06

Adam Curry, die ook wel bekendstaat als een van de ontdekkers van de podcast, komt na zestien jaar met een nieuw podcast-initiatief. Met de open index Podcastindex.org wil hij onafhankelijk podcasts een platform geven en pleit hij voor het betalen van kleine podcastmakers.

Hij maakt zich vooral zorgen om de macht van grote platforms, zoals iTunes en Spotify. "Apple-baas Steve Jobs vroeg mij in het begin om mijn podcastindex in iTunes te verwerken. Deze heb ik vervolgens aan hem gegeven", vertelt hij aan Spreekbuis. Wat ik in het verleden niet goed gedaan heb is deze index goed te bewaken. Ik wist toen nog niet hoe belangrijk een podcastindex zou worden en dat wil ik nu op deze wijze rectificeren. Ik denk ook dat dit nu zeer makkelijk te doen is."

Met zijn nieuwe plan wil hij daarom een podcastoverzicht maken waarin ook onafhankelijke podcasts te zien zijn en niet alleen die zijn goedgekeurd door Apple of Spotify. Uit onderzoek door Stichting Nationaal Luister Onderzoek bleek eind vorig jaar dat al meer dan 5 miljoen Nederlanders naar podcasts luisteren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.