Terug

Volg Shownieuws

Advocaat Joran van der Sloot: Joran in isolatie en proberen hem semi-vrij te krijgen

Nieuws

7 aug 2020, 11:26

De bekende Nederlandse crimineel Joran van der Sloot herstelt momenteel in de gevangenis in Peru van het coronavirus. Dat laat zijn advocaat Máximo Altez in een interview weten aan Shownieuws.

“Op dit moment zit Joran in het herstelproces. Momenteel heeft hij fysiek het meest zware achter de rug en ziet hij er weer beter uit. Hij neemt nog steeds zijn medicijnen, maar hij voelt zich een stuk beter. Hij heeft ongeveer 15 tot 20 dagen geleden het coronavirus opgelopen”, zegt zijn advocaat.

Joran van der Sloot zit vast voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores en kreeg in Nederland bekendheid door zijn vermeende rol bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. Hij verblijft in de gevangenis in de Peruaanse stad Juliaca.

Klachten

Van der Sloot is nooit in levensgevaar geweest. “Onder de symptomen die Joran vertoonde, waren de volgende: koorts, lichamelijke ongemak en ademhalingsproblemen. Hij heeft echter nooit op de intensive care in een ziekenhuis gelegen.” Hoewel de situatie van Van der Sloot niet levensbedreigend was, werd hij wel overgeplaatst naar ziekenboeg van de gevangenis en verbleef hij in isolatie. “Joran was geïsoleerd samen met andere gedetineerden die ook positief getest waren voor COVID-19. In Peru zijn cellen vaak gedeeld. Vaak niet met 2, maar soms wel met 8 mensen tegelijk.”

Inmiddels is Van der Sloot aan de betere hand. “Joran weer terug geplaatst in zijn cel en verblijft hij niet langer op de ziekenboeg”, volgens Altez. Toch is hij nog niet van het virus af. “Zijn testresultaten zijn nog steeds positief en kan hij nog niet terug treden tot de generieke gevangenis populatie.”

Eerste besmetting

De meeste gevangenen zijn besmet met corona. “Ongeveer tachtig procent van de gevangenispopulatie is momenteel besmet met het coronavirus. Het is niet iets wat specifiek Joran van der Sloot is overkomen, maar hij was een van de eerste die besmet raakte in de ‘La Capilla’ gevangenis”, zegt Altez. “Veel gedetineerde zijn inmiddels overleden of vechten tegen het coronavirus.”

Vervroegd vrij

Joran werd in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor 28 jaar. Hij zal tot 2038 vastzitten, maar zijn advocaat is bezig om hem vervroegd vrij te krijgen. “Wij plannen om te gaan pleiten voor ‘Semi-Freedom’ waar Joran van der Sloot vrijheid hoopt te krijgen na het uitzitten van een derde van zijn straf. Persoonlijk denk ik dat dit moeilijk te behalen zal zijn voor Joran, maar wij zullen zien hoe het loopt. Ik denk dat het moeilijk zal worden omdat zijn slachtoffer van een financieel invloedrijke positie afkomstig is en zij dat voor hem enorm moeilijk kunnen maken.”

Witwassen

Hij lag in 2018 nog onder vuur en kwam naar voren in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Van der Sloot zou samen met zijn vriendin Leidy 350.000 euro crimineel geld hebben weggesluisd. Meer daarover zie je in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.