Terug

Volg Shownieuws

Akwasi wil Dam-rel graag achter zich laten

Akwasi wil Dam-rel graag achter zich laten

Nieuws

11 sep 2020, 15:22

Akwasi neemt afstand van de uitspraken die hij in juni deed over Zwarte Piet tijdens zijn toespraak op de Dam. Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie hem niet vervolgd vanwege zijn 'opruiende' uitspraken omdat hij daar publiekelijk afstand van neemt. Dat doet de rapper in een verklaring op Instagram waarmee hij hoopt de kwestie te kunnen afsluiten.

Tijdens de Black Lives Matter-demonstratie zei Akwasi onder meer dat hij Zwarte Piet hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zou trappen als hij hem tegen zou komen in november. Meerdere mensen deden aangifte tegen de rapper. "Deze woorden hebben veel ophef veroorzaakt omdat ze door sommigen helaas zijn geïnterpreteerd als een aankondiging dat ik geweld zou willen toepassen op als Zwarte Piet verklede mensen, of dat ik anderen zou willen aansporen of inspireren dat te doen", schrijft de rapper vrijdag.

Akwasi wil benadrukken dat dit niet de bedoeling was van "deze beeldspraak". "Ik ben tegen elke vorm van geweld en dat geldt ook voor geweld tegen Zwarte Piet. Ik neem hier dan ook afstand van deze, op de Dam uitgesproken gewraakte passage. Dat geldt ook voor een aantal recent opgedoken, onbezonnen en kwetsende tweets over Zwarte Piet van ongeveer tien jaar geleden."

Zorgvuldiger

De rapper kwam naar eigen zeggen niet eerder met een verklaring "omdat elke vorm van geweld zo ver van mijn persoon staat dat ik mij geen voorstelling kon (en kan) maken van de bewuste interpretaties van dat wat ik op de Dam heb gezegd." Hij wil de zaak graag afsluiten. "Ik wil dit graag achter me laten omdat ik niet wil dat genoemde controverse rondom mijn persoon het debat over zwarte piet blijft domineren. Een debat dat uiteindelijk overigens zonder enige twijfel zal leiden tot het verdwijnen van de karikaturale stereotype Zwarte Piet die we op sommige plaatsen in Nederland helaas nog zien."

Akwasi zal zich dan ook in het debat mengen, maar belooft zijn woorden "zorgvuldiger" te kiezen. "Als geboren Nederlander hoop ik dat wij elkaar in mildheid en in genade zullen blijven ontmoeten en elkaar vinden in wat ons bindt, en niet in wat ons uiteendrijft."

Britt Dekker

Eerder is #IkStaAchterBrittDekker trending geworden door een opmerking van Britt Dekker. Ze heeft op het Aquarium-bericht van Akwasi gereageerd. De rapper heeft verteld dat zijn juf hem vroeger Aquarium noemde, met een lachende klas tot gevolg. Britt leek het allemaal een beetje overdreven te vinden.“Ja en, mijn docent noemde me een onhandelbaar, lui varken haha! Moet ik nu ook gaan huilen? Deze man…”, heeft de presentatrice op Twitter geschreven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.