Terug

Volg Shownieuws

Alberto Stegeman wordt vervolgd voor plaatsen nepbom

Nieuws

23 mei 2019, 12:32

Alberto Stegeman wordt vervolgd. Dat meldt de Undercover in Nederland-reporter op Instagram.

Alberto schrijft: "Deze foto is van eind vorig jaar toen ik werd verhoord. En vandaag kreeg ik de brief binnen van OM. Ik word vervolgd voor plaatsen nepbom kazerne ‘t Harde."

Stegeman vervolgt: "Het was inderdaad verregaande actie, maar dit was al de derde uitzending over slechte beveiliging van Defensie. We vonden het nodig wat extra’s te doen om Defensie en overheid wakker te schudden. Want de nepbom had ook een echte kunnen zijn."

Alberto legt verder uit: "De reportage laat zien dat de persoon die de bom plaatst niet wordt tegengehouden en ze een week later nog niet weten wie dit heeft gedaan. Of het daadwerkelijk tot veroordeling leidt, zal de rechtszaak uitwijzen. Mijn advocaat en ik zien deze zaak in elk geval met veel vertrouwen tegemoet."

https://www.instagram.com/p/BxzTXajIkH5/?hl=nl

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman werd eind vorig jaar al gehoord voor het achterlaten van een nepbom op een legerplaats in het Gelderse Oldebroek. Hij werd toen verdacht van het overtreden van het wetsartikel dat het verbiedt om een voorwerp achter te laten om te doen alsof het kan ontploffen. Daar staat maximaal vier jaar cel op.

"Iemand nog een goed boek over?", vroeg Stegeman destijds in zijn tweets. De journalist zegt zijn best te gaan doen het doel van de reportage, het aantonen van de "dramatische beveiliging" bij Defensie, voor het voetlicht te brengen.

https://twitter.com/AlbertoStegeman/status/1060071801852694531

Voor zijn programma Undercover Nederland liet Stegeman in Oldebroek een nepbom in de eetzaal achter. Na de vondst van het pakketje werd groot alarm geslagen en werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingezet.

Stegeman deed zich tijdens zijn actie voor als werknemer van de inlichtingendienst Albert Bijleveld. De "uitnodiging" voor het verhoor was echter gericht aan Stegeman, en dus niet aan Albert Bijleveld, aldus de journalist.

In 2008 zorgde Stegeman voor ophef door binnen te dringen op militair vliegveld Woensdrecht en daar dichtbij de gevechtsvliegtuigen te komen. Op de kazerne in Havelte wist hij zelfs met een legervoertuig van het terrein af te rijden. Ook wist hij, gehuld in camouflagekleding, de militaire basis Oirschot binnen te komen. Na zijn eerdere acties kondigde Defensie maatregelen aan en scherpte de bewaking bij kazernes aan.

https://twitter.com/AlbertoStegeman/status/1060072515299631104

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.