Terug

Volg Shownieuws

Amstelveen staat open voor toekennen straatnaam Peter R. de Vries

Nieuws

25 juli 2021, 12:28

De gemeente Amstelveen staat ervoor open om een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries, mocht dat verzoek er komen. Dat laat VVD-wethouder Herbert Raat weten aan het plaatselijke magazine AmstelveenZ.

De misdaadverslaggever werd geboren in Aalsmeer, maar groeide op in Amstelveen. Hij woonde er 23 jaar. "Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen. Natuurlijk staan wij daar voor open", aldus Herbert.

Aankomende jaren wordt er in Amstelveen de nieuwbouwwijk 'De Scheg' gerealiseerd. Het is het voornemen om straten in deze wijk te vernoemen naar bekende inwoners van de stad.

Eigen straat

Vrijdag riep Wouter, de jongste broer van de misdaadverslaggever, de burgemeester van Amsterdam op een straat naar Peter R. de Vries te vernoemen. "Gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam." Als het aan hem ligt dan mogen Peters kinderen Royce en Kelly de plek kiezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.