Terug

Volg Shownieuws

André Rieu treedt eindelijk weer op

Nieuws

2 dec 2021, 13:50

Violist André Rieu heeft voor het eerst in twintig maanden met zijn orkest weer opgetreden. De Limburgse artiest speelde op woensdagavond 1 december in een uitverkochte Altice Arena in Lissabon. Ruim 12.000 mensen woonden het concert bij.

Rieu geeft de komende dagen nog drie concerten in Lissabon. De violist moest in maart 2020 al zijn optredens in de VS en Europa afzeggen vanwege de coronacrisis. Het leek er lange tijd op dat hij in december in Maastricht weer een reeks kerstconcerten kon doen. Maar deze zijn toch weer afgelast vanwege de nieuwe coronalockdown in Nederland.

In Portugal kunnen concerten momenteel wel doorgaan. Het percentage gevaccineerden in het land behoort wereldwijd tot de hoogste. Voor alle concerten geldt de 3G-regel, met mondkapjes voor de bezoekers. Dat deed echter geen enkele afbreuk aan de sfeer, aldus Rieu.

"Het concert woensdag in Lissabon behoort ongetwijfeld tot de mooiste en emotioneelste van mijn hele carrière", aldus de violist. "Het was een onbeschrijflijk gevoel, eindelijk weer op het podium te mogen staan en samen met mijn orkest muziek te maken. Na het concert vielen we elkaar met tranen in onze ogen in de armen." Rieu hoopt in 2022 weer een grote tournee te gaan doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.