Terug

Volg Shownieuws

André Rieu: 'Was ik maar tuinman geworden'

Nieuws

5 juli 2022, 13:26

André Rieu zit al tientallen jaren in het vak maar is nog steeds voor elk optreden zenuwachtig. "Dan vervloek ik mijn baan", zegt de 72-jarige violist in De Telegraaf. "Was ik maar tuinman geworden, denk ik dan."

De nervositeit verdwijnt echter snel als Rieu het podium betreedt. "Tot het moment dat ik op de bühne sta en voor duizenden, gelukkige mensen al die heerlijke melodieën mag spelen", zegt hij.

Komende week geeft Rieu na drie jaar weer een reeks concerten op het Vrijthof in Maastricht, zie video bovenaan de pagina. In totaal komen zo'n 180.000 mensen naar vijftien verschillende optredens. Hij kijkt uit naar de "unieke sfeer" in de Limburgse stad. "Al die gelukkige mensen die na afloop dansend en zingend het plein verlaten, met een lach op hun gezicht. Iets mooiers kun je als muzikant toch niet overkomen?"

Afgelopen Koningsdag trad hij nog op voor het koningspaar. Hoe hij dat beleefde is in onderstaande video te zien.

André Rieu over zijn Koningsdag optreden
1:16
André Rieu over zijn Koningsdag optreden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.