Terug

Volg Shownieuws

April Darby zal de rol van eerste 'Amneris' van kleur gaan vertolken in de nieuwe Aida

Nieuws

31 okt 2022, 20:01

Actrice April Darby gaat de hoofdrol van prinses Amneris spelen in de nieuwe Nederlandse versie van hitmusical Aida, die vanaf april in het Circustheater in Scheveningen te zien is.

Dat nieuws heeft Stage Entertainment maandag bekendgemaakt. De casting is bijzonder omdat deze rol de afgelopen twintig jaar nog nooit door een zwarte actrice is gespeeld, al werd de rol in Aziatische landen wel door niet-witte actrices ingevuld.

Musicalster

Darby is vooral bekend van haar hoofdrollen in Sister Act en The Bodyguard. Eerder werd al bekendgemaakt dat acteurs Gaia Aikman en Naidjim Severina de andere twee hoofdrollen van Aida en legerleider Radames spelen.

De nieuwe Aida

De nieuwe Aida, over de liefde tussen een Egyptische kapitein en een Nubische prinses, is op een aantal punten aangepast ten opzichte van de oorspronkelijke versie die al twintig jaar overal ter wereld speelt. Opvallend is bijvoorbeeld dat in de productie alleen maar acteurs en dansers van kleur te zien zullen zijn.

Groot succes

De musical van Elton John en Tim Rice was tussen 2001 en 2003 al bijna twee jaar lang te zien in het Circustheater. Het spektakelstuk was toen een groot succes. De 648 voorstellingen werden door meer dan 1,2 miljoen mensen gezien.

April Darby is dit seizoen een van de deelnemers van Expeditie Robinson. In de bovenstaande video praten de deelnemers van dit seizoen openhartig over seks op het eiland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.