Terug

Volg Shownieuws

Armin van Buuren vol lof over overleden 'legende' Morillo

Armin van Buuren vol lof over overleden 'legende' Morillo

Nieuws

2 sep 2020, 12:54

Een dag na het overlijden van Erick Morillo reageren verschillende collega's op zijn plotselinge dood. Onder anderen top-dj's als Armin van Buuren en David Guetta herdenken hem op sociale media.

Armin noemt Morillo "een artiest in de ware zin van het woord". "We zullen hem herinneren zoals we hem kenden. Een warme, liefdevolle, aanstekelijke positieve man, die genereus was voor iedereen die met hem samenwerkte", schrijft de Nederlander op Instagram bij een foto van hem en Morillo. Volgens Armin was hij een "ongelooflijk talent" die veel moois heeft gemaakt en "veel van zijn vak hield". "Een artiest die een heel muziekgenre tot ontwikkeling bracht en een legende werd."

David Guetta is het daar roerend mee eens. De Fransman noemt Morillo "een van de beste dj's" die hij ooit heeft gezien. "Je hebt me zo geïnspireerd, zoals deze foto duidelijk laat zien", schrijft hij bij een foto waarop David naast hem aan het werk is. "Bedankt dat je zoveel deuren voor ons opende. Ik ga de lange nachten die ik vijftien jaar geleden met jou in de dj-booth doorbracht missen."

Maandagavond reageerde Sunnery James ook al op het overlijden van Morillo. Hij noemde hem op NPO Radio 1 de grondlegger van de housemuziek.

De politie vond het lichaam van de 49-jarige Morillo dinsdag in zijn huis in Miami Beach. Over de omstandigheden van zijn dood is nog niets gemeld. De artiest werd wereldberoemd met de megahit I Like To Move It uit 1993.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.