Terug

Volg Shownieuws

Audrey Hepburn's Nederlandse kant gevierd

Audrey Hepburn's Nederlandse kant gevierd

Nieuws

14 sep 2019, 22:08

Audrey Hepburn is bekend als de chique Engelse van klassiekers als My Fair Lady en Breakfast at Tiffany's, maar ze heeft ook een Nederlandse achtergrond. Dat deel van haar werd vandaag gevierd met de onthulling van een standbeeld en een boek.

Hepburn had een Nederlandse moeder en woonde tijdens haar jonge jaren in Velp. Daar werd, voor haar ouderlijk huis, vandaag een standbeeld van haar als kind onthuld. Het eerste exemplaar van het boek, Audrey Hepburn - Het Nederlandse meisje van Robert Matzen werd uitgereikt aan Luca Dotti, de zoon van Hepburn.

"Mijn moeder had het veel over het leven in Velp tijdens haar vormende jaren, waar ook de oorlog deel van uitmaakte", vertelt Dotti aan RTL Boulevard. "Je stelt je de kleine Audrey voor, voordat ze bekend werd en vooral ook dat ze in de oorlog had kunnen omkomen." Hepburn verhuisde tijdens de oorlog naar Nederland in de hoop dat Nederland net zoals in de Eerste Wereldoorlog neutraal zou blijven. Haar ouders waren beide fascistisch, maar nadat een familielid werd vermoord door de nazi's, ging haar moeder in 1940 bij het verzet. Door haar 'foute' ouders besloot Hepburn om bepaalde rollen niet aan te nemen, zoals de rol van Anne Frank.

Icoon

Hepburn sprak vloeiend, deftig Nederlands. "Het was haar geheime taal, die ze met haar moeder sprak. Voor ons was het een mysterie." Ook qua karakter was ze niet volledig Brits. "Ze was heel Nederlands, als persoon en in haar gewoonten", vertelt Dotti. "Op winteravonden, met Robert, maakte ze hutspot. Ze was er trots op om Brits te zijn, maar ik heb haar altijd als een Nederlandse vrouw gezien."

Het feit dat ze een icoon was, vond Dotti altijd maar raar. "Ik heb haar altijd een gewone moeder gevonden en was verbaasd dat mensen naar rare of ongewone gewoontes bij haar zochten. Maar nu als vader, begrijp ik dat het een hele prestatie voor haar was om normaal te blijven."

Tot op de dag van vandaag zien mensen Hepburn als een stijlicoon. Zo laat Meghan Markle zich vaak inspireren door haar stijl en draagt zij Givenchy, het merk van Hubert de Givenchy, voor wie Hepburn een muze was.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.