Terug

Volg Shownieuws

Bartina Koeman: nieuw Barcelona-avontuur Ronald overweldigend

Bartina Koeman: nieuw Barcelona-avontuur Ronald overweldigend

Nieuws

20 aug 2020, 01:34

De vrouw van Ronald Koeman, Bartina, reageert in Shownieuws op de nieuwe droomjob van haar man. Woensdag is Ronald officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Barcelona. "Overweldigend! Ik was gisteren echt helemaal in shock, en het daalt nu een beetje in", aldus Bartina die haar man nog amper gesproken heeft.

Ronald is dus zonder zijn vrouw naar Barcelona gegaan en dat vindt ze eigenlijk wel prima, want zo kan ze nog even bijkomen. "Het is een mannenwereld hè?", lacht ze. Hun oudste zoon is wel meegegaan om hem te steunen. Bartina vertelt verder dat Ronald pas afgelopen zaterdag een appje heeft gekregen van de voorzitter van de voetbalclub. En maandag is de deal in Nederland bij hen thuis rondgekomen. "Het is nog steeds onwerkelijk."

Het echtpaar heeft al een huis in Barcelona, dus verhuizen is niet meer nodig. Maar hun kinderen gaan niet mee, die blijven in Nederland wonen. Het hele gesprek met Bartina zie je in de video hierboven.

Koeman heeft een contract voor twee seizoenen getekend. "Welcome home!" verwelkomt Barcelona Ronald op de website van de club. Met de overgang naar FC Barcelona gaat voor hem een langgekoesterde wens in vervulling. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit als hoofdtrainer wilde terugkeren bij de club waar hij van 1989 tot en met 1995 speelde. Later was hij er assistent van Louis van Gaal. Koeman won als speler met FC Barcelona in 1992 de Europa Cup I. In de finale op Wembley maakte de verdediger in de verlenging het enige doelpunt.

"Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden", aldus Koeman eerder in een persbericht van de KNVB, waar hij sinds februari 2018 bondscoach was van Oranje.

https://twitter.com/FCBarcelona_es/status/1296125029328068608

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.