Terug

Volg Shownieuws

Bedroefde reacties op overlijden Jan Rot

Nieuws

22 apr 2022, 15:40

Diverse bekende Nederlanders hebben op sociale media bedroefd gereageerd op het overlijden van zanger en tekstschrijver Jan Rot. Hij overleed vrijdag op 64-jarige leeftijd, maakte zijn familie op sociale media bekend. Rot had uitgezaaide darmkanker.

"Ach wat verdrietig. Niet onverwacht, toch komt het als een klap", twittert muziekkenner Leo Blokhuis. "Jan Rot. Hij is niet meer onder ons. Zijn prachtige werk gelukkig nog wel. Tot op het laatst bleef hij positief, en was hij dankbaar voor wat hem op de valreep nog ten deel viel. Daarmee inspireerde hij ook mij (in gesprekken die ik met hem voor Volle Zalen voerde)", schrijft programmamaker Cornald Maas op hetzelfde medium.

Anderen zijn wat korter van stof over het overlijden van Rot. "Het ga je goed, Jan Rot", deelt NPO 3FM-dj Frank van der Lende bijvoorbeeld. Oud-Radio Veronica-dj Erik de Zwart schrijft dat een "Mooi mens is heengegaan" en cabaretier Guido Weijers noemt het simpelweg een "Rot-dag".

Comédienne Claudia de Breij staat zowel op Twitter als op Instagram stil bij het overlijden. Ze doet dat door een deel van de songtekst van het lied We'll Meet Again dat Rot - samen met tientallen andere nummers - in het Nederlands vertaalde. "Dag Jan. Dank voor al het moois. Zoals jouw We'll Meet Again. Had hem zo graag nog voor je gezongen."

Begin deze maand stopte Jan Rot al met optreden, vertelde Albert Verlinde in de video die bovenaan de pagina is te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.