Terug

Volg Shownieuws

Beyoncé en Billie Eilish slepen eerste Oscarnominaties binnen

Beyoncé en Billie Eilish slepen eerste Oscarnominaties binnen

Nieuws

8 feb 2022, 17:19

De zangeressen Beyoncé en Billie Eilish hebben dinsdag hun eerste Oscarnominaties in de wacht gesleept. In de categorie beste lied maakt Beyoncé kans met het nummer Be Alive uit de biopic King Richard en Eilish met de song No Time To Die uit de gelijknamige Bond-film.

King Richard, over Richard Williams de vader van de tenniszusjes Venus en Serena Williams, maakt in totaal zes keer kans op een Oscar. De film is onder meer genomineerd voor beste film en beste acteur (Will Smith). Het 25e avontuur van James Bond werd ook genomineerd voor beste geluid en beste speciale effecten.

Beyoncé heeft stevige concurrentie in haar categorie. Hamilton-maker Lin-Manuel Miranda is genomineerd met Dos Oruguitas uit de Disney-hit Encanto, Van Morrison maakt kans met Down To Joy uit Belfast, Diane Warren voor Somehow You Do uit Four Good Days.

Miranda kan bij winst de zeventiende persoon ooit worden die de zogeheten EGOT-status krijgt voor het winnen van alle grote Amerikaanse entertainmentprijzen (Emmy, Grammy, Oscar, Tony).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.