Terug

Volg Shownieuws

Bibian Mentel opent haar eigen Cruyff Court

Bibian Mentel opent haar eigen Cruyff Court

Nieuws

23 mrt 2021, 16:39

Bibian Mentel heeft dinsdag bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht haar eigen Cruyff Court geopend. De 48-jarige voormalig snowboardkampioen Mentel is ambassadeur van de Cruyff Foundation.

Begin deze maand werd bekend dat de gezondheid van Mentel achteruit gaat. Ze heeft al vele jaren kanker en dat is uitgezaaid naar haar hersenen. Genezing en behandeling is volgens haar artsen niet meer mogelijk. Maar Mentel liet al eerder weten nog van elke dag te willen genieten en voelde zich dinsdag toch nog goed genoeg om haar eigen court te open. Zo is te zien n de video bovenaan dit artikel.

In een live video op Instagram was te zien dat ze samen met haar man Edwin Spee het bord aan het hek van het court met haar naam erop onthulde. "Het is fantastisch dat ik mijn eigen court zelf nog heb kunnen openen", zei Mentel, die in haar rolstoel ook nog een spelletje meedeed met een groepje kinderen. "Het is zo mooi dat dit court er is en ik hoop dat er heel veel kinderen van gaan genieten en lekker kunnen bewegen."

Drie keer goud

Het speciale court in Utrecht is volledig ingericht voor de kinderen en volwassenen die daar revalideren. Het veld krijgt ook een centrale plek bij behandelprogramma’s. Mentel heeft zelf ook meerdere keren gerevalideerd bij De Hoogstraat Revalidatie.

Bij de snowboardster werd op 27-jarige leeftijd botkanker geconstateerd. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. De ziekte keerde telkens terug, maar keer op keer wist Mentel zich op te richten. Slechts vier maanden na haar amputatie stond ze alweer op haar snowboard en zeven maanden later werd ze Nederlands kampioen snowboardcross bij de validen. Bij de Paralympische Spelen won ze in totaal drie keer goud.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.