Terug

Volg Shownieuws

Big Brother-makers reageren op grote kritiek

Nieuws

7 mrt 2023, 22:04

De makers van Big Brother hebben gereageerd op de kritiek van veel fans. Een groep kijkers vindt het belachelijk dat een oud-deelnemer is teruggekeerd...

Danny is weer te zien in het programma en dat stuit tegen de borst van fans. Zij kruipen in de pen en vinden dat Danny door zijn weken in de buitenwereld nu een 'voorsprong' heeft, omdat hij alles op internet en televisie heeft kunnen volgen.

Play4, de zender waarop het programma in België wordt uitgezonden, heeft in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws gereageerd. "Het programma ‘Big Brother’ staat onder andere bekend om z’n verrassende wendingen. De terugkeer van Danny is daarvan een mooi voorbeeld. Omdat Chiara – een Nederlandse bewoner – onverwacht uit zichzelf is vertrokken, mocht in dit geval een Nederlandse oud-deelnemer terugkeren. We blijven ieder seizoen opnieuw de balans tussen de Nederlandse en Vlaamse bewoners bewaken."

Kritiek op voorkennis

"Plottwists worden door iedereen anders ervaren", aldus de woordvoerder van Play4. "Dat de kijkers meeleven met de bewoners én de onverwachte uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, zorgt net voor die betrokkenheid. Net als de vorige seizoenen leven de Big Brother-fans ook dit keer erg mee, en dat lokt eveneens heel wat reacties uit. Zowel positieve als negatieve, dat klopt. Maar dat komt net omdat er zo wordt meegeleefd met de show, zowel in Vlaanderen als in Nederland."

Over de kritiek op de 'voorkennis' van Danny, zeggen ze: "Er zijn duidelijke afspraken met Danny gemaakt. Zo mag hij bijvoorbeeld geen actueel nieuws van buiten het huis met z’n medebewoners delen. Hij mag wel beslissen om kennis die hij over het huis zélf heeft opgedaan, te delen met z’n ‘Big Brother’-collega’s."

Eerder kreeg kandidaat-Jason uit Big Brother een hele bijzondere verrassing van zijn trouwe fans. Om hem een hart onder de riem te steken werd er een inzamelingsactie voor hem gehouden. Er steeg een reclamevliegtuigje op met de tekst #TeamJason om hem te steunen, zie de beelden hiervan bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.