Terug

Volg Shownieuws

Bilal Wahib geeft toe: 'Niet leuk thuis'

Nieuws

9 apr 2022, 09:03

Bilal Wahib wil zichzelf centraal stellen tijdens zijn eerste soloshow eind april in de Gashouder in Amsterdam. "Je kan het zo duur maken als je wilt met allerlei special effects, maar ik wil dat het dicht bij mij blijft", zegt de zanger en rapper tegen het ANP.

Wahib zit er deze dagen bovenop. Samen met een productieteam bepaalt hij hoe het concert er straks uitziet en is hij volop aan het repeteren. "We zijn lekker aan het bouwen aan een hele mooie show, met veel gastartiesten, mooie productie, mooi licht. Ik wil wel dat m'n eerste show heel goed wordt natuurlijk."

De 23-jarige Wahib brak op muzikaal vlak aan het begin van de coronacrisis door. Hij scoorde nummer 1-hits met Tigers en 501 maar kon lange tijd niet voor publiek optreden. "Corona heeft een beetje roet in het eten gegooid maar ik was gelukkig niet de enige. Iedereen zat in dit schuitje en dat moet je accepteren. Ik had gewoon pech dat ik op dat moment bekend werd met mijn muziek."

Première

Inmiddels heeft Wahib al een aantal "showtjes" gegeven en dat beviel hem uitermate goed. "Al die mensen die de teksten uit hun hoofd kennen en meezingen en dansen. Dat doet meer met me dan dat ik m'n eigen film terugkijk bij een première ofzo. Dan is het stil en hoop je maar dat het goed is, maar tijdens een concert is het gewoon knallen en iedereen is aan. Dat geeft je echt een boost."

Vorig jaar maart werd Wahib aangehouden nadat hij voor de grap een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. De zaak werd later geseponeerd, maar Wahib kreeg het direct flink te verduren in de media. De artiest heeft de kwestie inmiddels een plekje kunnen geven. "Ik word er nog wel elke dag mee geconfronteerd maar ik probeer het achter me te laten. Ik hoop dat iedereen dat op een gegeven moment ook kan doen."

Poepen

Met nog een aantal weken tot zijn show in de Gashouder te gaan, beginnen de eerste kriebels te komen. "Maar ik ben wel iemand die pas echt een paar dagen van te voren zenuwachtig wordt. Dan ben ik ook niet zo leuk thuis", zegt Wahib, die wel een makkelijke oplossing heeft. "De standaardprocedure is gewoon even poepen. En voor zo'n grote show denk ik dat het wel iets vaker zal worden", lacht hij.

Half april staat Wahib op Paaspop, en ook daarvoor gieren al lichtelijk wat zenuwen door zijn lijf. "Dan ga ik dezelfde nummers spelen maar ziet de show er iets anders uit. Daar kijk ik ook heel erg naar uit. Het zal een soort try-out zijn. En als het goed gaat, ga ik misschien twee keer minder poepen in de Gashouder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.