Terug

Volg Shownieuws

Bilal Wahib vindt boycot 'erg vervelend'

Bilal Wahib vindt boycot 'erg vervelend'

Nieuws

24 mrt 2021, 22:49

Bilal Wahib vindt het erg vervelend dat veel partijen de samenwerking met hem zonder enig overleg hebben verbroken. Dit zegt zijn advocaat tegen Shownieuws.

Mr. Nienke Hoogervorst bevestigt in Shownieuws dat Bilal weer vrij is. "Hij is nogal ondersteboven van alles wat er is gebeurd de afgelopen 24 uur. Hij is nu op vrije voeten, dus in die zin gaat het goed."

Bilal is woensdag twee keer verhoord en heeft gelijk zijn spijt betuigd richting de vermoedelijk 12-jarige jongen. Helaas krijgen Bilal en zijn advocaat geen contact met hem. "Zijn Instagram-account is verwijderd, dus hij kan nergens bij en weet niet hoe die jongen heet of waar hij woont."

Dat onder andere BNNVARA en TopNotch de stekker uit hun samenwerking met Bilal hebben getrokken, doet Bilal pijn. "Daar is hij erg van geschrokken, dat die beslissingen zijn genomen zonder dat er een gesprek daarover heeft plaatsgevonden of hij uitleg heeft gegeven. Dat vindt hij erg vervelend."

BNNVARA

BNNVARA liet woensdagmiddag aan Shownieuws weten dat de samenwerking met Bilal is beëindigd. "Zoals eerder naar buiten is gebracht vinden NPO Zapp en BNNVARA de beelden die we hebben gezien van Bilal Wahib en Oussama Ahamoud onacceptabel. We hebben Bilal en zijn management zojuist laten weten dat we de samenwerking met hem als presentator van Teenage Boss per direct beëindigen."

Ook radiozender Qmusic draait de muziek van Bilal voorlopig niet meer. "In afwachting van de ontwikkelingen draaien wij zijn nummers op dit moment niet. Vanzelfsprekend keuren wij dergelijk gedrag ten zeerste af, zeker wanneer het minderjarigen betreft."

Eerder lieten ook FunX en 3FM aan Shownieuws weten dat ze de muziek van de acteurs voorlopig boycotten. "We hebben besloten om de muziek van Oussama en Bilal niet meer te draaien totdat er meer duidelijkheid is. Op basis daarvan zal eventueel een nieuw besluit worden genomen. Tegelijkertijd blijven we in gesprek met onze luisteraars, dj’s, muzieksamenstellers en omroepen over seksueel grensoverschrijdend gedrag online."

Radio 538 laat juist aan Shownieuws weten dat de muziek van Bilal Wahib voorlopig gewoon te horen blijft op de zender. "Bilal Wahib staat vanavond niet geprogrammeerd op Radio 538, maar we zien op dit moment geen reden om hem uit onze muziekprogrammering te weren", vertelt een woordvoerder van de radiozender. "De muziek van Bilal Wahib draaien we nooit op de andere radiozenders van Talpa Network."

Aanhouding

Tijdens een livesessie op Instagram dinsdag op woensdagnacht zouden de acteurs een minderjarige jongen zo hebben gemanipuleerd dat hij volgens vele duizenden volgers zijn geslachtsdeel heeft laten zien. De beelden zijn inmiddels ook online verspreid en daarop is ook de reactie van Bilal te zien: "Hij heeft zijn piemel gewoon laten zien", zegt hij terwijl beide acteurs in een deuk liggen. Oussama en Bilal beloofden hem voor deze actie een geldbedrag van 17.000 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.