Terug

Volg Shownieuws

Bizarre mijlpaal voor Duncan Laurence

Nieuws

22 sep 2023, 18:15

Songfestivahit Arcade van Duncan Laurence is wereldwijd al zo'n 30 miljard keer gestreamd. Dat vertelt de zanger, die tevens met nieuwe muziek komt (zie video). in een interview met het AD, dat zaterdag verschijnt. Onlangs werd bekend dat Arcade op Spotify 1 miljard keer is beluisterd, maar wanneer je alle streamingsdiensten wereldwijd bij elkaar optelt komt dat getal dus veel hoger uit.

"Het is niet te geloven, maar het is volgens de laatste cijfers van Universal, de platenmaatschappij, inmiddels al 30 miljard keer gestreamd", vertelt Duncan in het interview. Platenmaatschappij Universal laat vrijdag desgevraagd aan het ANP weten dat dit getal inderdaad door hen geverifieerd is en klopt.

Het zou gaan om tientallen streamingsdiensten, waaronder YouTube, Apple Music en grote, in Nederland minder bekende platforms uit onder meer Rusland en India. "Daar ken ik soms de naam niet eens van. De meeste streams van Arcade komen al heel lang uit India", zegt Duncan. Hoe lang het nummer per keer is gestreamd is onduidelijk, elk platform hanteert daar eigen richtlijnen voor, stelt het AD.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.