Terug

Volg Shownieuws

Bloedserieuze Diederik Jekel: 'Politiek moet NU actie ondernemen!'

Bloedserieuze Diederik Jekel: 'Politiek moet NU actie ondernemen!'

Nieuws

15 jan 2021, 21:04

Wetenschapper Diederik Jekel heeft op Twitter een bloedserieuze oproep aan de politiek gedaan om strengere maatregelen te nemen tegen de Britse variant van het coronavirus.

Zo schrijft hij: "Ik heb niet het gevoel dat de kamer doorheeft hoe akelig die Britse variant is. Doe die avondklok niet pas als die Britse variant al te snel om zich heen heeft geslagen. In het VK is de lockdown NIET genoeg geweest om deze onder de duim te krijgen."

Hij vervolgt: "Eigenlijk leg ik meestal alleen uit wat het beleid is en meng ik me niet zozeer in de keuzes maar de slides van het RIVM schreeuwen in wetenschappelijke taal. Variant B1.1.7 kunnen wij NIET aan. Zet ambtenaren aan het werk voor toeslagfamilies en NU door met corona weer! Dus @D66 of @VVD of @cdavandaag of wie maar wil, kijk ff naar de slides van Jaap van Dissel. Jullie móeten nu gaan handelen. Het is een race tegen de klok met het vaccin. De winter en Britse variant doen R stijgen. Vaccin en maatregelen verlagen het. Zo simpel is het."

Diederik is bang dat de politiek te laat ingrijpt, waardoor het totaal uit de klauwen gaat lopen. "Met de nieuwe variant kan ook het effect van een vaccin net wat minder goed werken. Met meer besmettingen ook meer mutaties en meer risico. Het eindspel is nu begonnen. Als je NU niet deze shit serieus neemt gaan jullie het niet meer kunnen tegenhouden. Zie het VK. Het is alsof je een kaarsje omstoot op tafel. Als je tafelkleed smeult snel uitslaan want als eenmaal de gordijnen in de hens staan red je het ook niet meer met je brandblusser. De Britse variant is een tafelkleed dat gemaakt is van benzine. Ga aan de gang!"

Ook laat hij weten dat de meeste besmettingen opgelopen worden tijdens bezoek aan vrienden en/of familie. "Ik snap het. Is ook niet te doen. Dus overheid help ons een handje." Zo komt hijzelf met de suggestie om het vliegverkeer te stoppen, tenzij reizigers verplicht tien dagen in quarantaine gaan. "Maak van hotelketens die nu op omvallen staan plek voor die reizigers. Dit is dat waxinelichtje. De lockdown in VK heeft namelijk variant B1.1.7 niet gestopt. In Londen kregen ze die R van B117 niet onder de 1! Met lockdown!"

Zijn hele verhaal kan rekenen op tientallen reacties waarop Diederik zelf ook weer een antwoord geeft. Het hele verhaal is hieronder terug te lezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.