Terug

Volg Shownieuws

Bloemenzee na afscheid van weerman Piet Paulusma

Nieuws

25 mrt 2022, 18:46

Een grote bloemenzee lag aan het einde van de middag voor het Entrepotgebouw in Harlingen, waar zo'n 5000 mensen afscheid hebben genomen van de overleden weerman Piet Paulusma. Paulusma woonde in de Friese havenstad. Hij werd geboren in Tzum en overleed zondag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

In de loop van de dag druppelden mensen binnen, vaak in groepjes van twee of drie. Ze kwamen vanuit het hele land, van Arnhem tot Zoetermeer en Twente. Ze zeiden Paulusma te kennen van televisie en langs te komen om persoonlijk afscheid van hem te nemen. Dat mochten ze van de familie op allerlei manier doen: de kist aanraken, foto's maken of een boodschap achterlaten in meerdere gastboeken. De familie had gevraagd gekleurde bloemen mee te nemen, dat deden veel mensen.

Paulusma was 25 jaar op de Nederlandse televisie te zien. Na 23 jaar bij SBS, waar hij doorbrak met zijn weerberichten rond de Elfstedentocht van 1997, werkte hij vanaf januari 2020 voor Omroep MAX. Hij werkte zo'n veertig jaar voor Omrop Fryslân en andere media. Ook was hij weerman bij grote Friese evenementen zoals de Elfstedentocht.

Paulusma werd drie keer uitgeroepen tot populairste weerman van Nederland. In januari is hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. "Ik ben ontzettend blij dat Nederland altijd naar me heeft gekeken. Ik wil ze daarvoor bedanken. Over vier jaar komt er een Elfstedentocht. Willen jullie dan aan me denken?", zei Paulusma een dag voor zijn overlijden tegen zijn werkgever Jan Slagter.

De uitvaart van Paulusma is zaterdag in besloten kring.

Reacties overlijden Piet Paulusma
1:33
Reacties overlijden Piet Paulusma

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.