Terug

Volg Shownieuws

BN'ers lezen coronaproof voor tijdens Nationale Voorleesdagen

BN'ers lezen coronaproof voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Nieuws

20 jan 2021, 07:52

Sterren als Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal en Lucy Woesthoff lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen via videocalls voor aan kinderen tussen de 0 en 6 jaar. Het jaarlijkse evenement wordt woensdag afgetrapt door prinses Laurentien.

Zij begint om 07.05 uur met een voorleesontbijt tijdens het tv-programma Zin In Zappelin. De prinses leest voor in een videocall met 25 kinderen die thuis zitten. Vanwege de coronamaatregelen kan het voorleesontbijt niet fysiek plaatsvinden, zoals normaal wel gebeurt.

Het voorleesontbijt is doorgaans op scholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Die zijn nu dicht vanwege de lockdown. Voorleesontbijten vinden daarom online plaats. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 30 januari. Het evenement is een project van Stichting Lezen en bestaat sinds 2004. Het wordt georganiseerd door Stichting CPNB, de organisatie die Nederlandstalige boeken promoot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.