Terug

Volg Shownieuws

BN’ers stonden in de rij voor coronafilm Frank Lammers

BN’ers stonden in de rij voor coronafilm Frank Lammers

Nieuws

25 juni 2020, 07:35

Van Fedja van Huêt tot Martin van Waardenberg, van Heddy Lester tot Eva Jinek. Het kostte acteur en regisseur Frank Lammers weinig moeite om een groot aantal BN’ers te strikken voor bijrollen in zijn film Groeten van Gerri. Lammers speelt in de tragikomedie een scheikundeleraar die door een dansje in zijn onderbroek tijdens de coronacrisis viral gaat.

"Iedereen zat toch thuis niets te doen", lacht de hoofdrolspeler, die tijdens het opnemen in coronatijd drie weken in zijn eentje in een appartement in Eindhoven woonde. "En dat gold niet alleen voor de cast, maar ook voor de crew en de sponsors. Zodra we het project aankondigden, meldden zich heel snel allerlei mensen die graag hun medewerking verleenden. Van de drukker tot de onderbroekenleverancier." En soms is het ook een kwestie van slim improviseren. "De scène met Eva Jinek hebben we gedraaid toen we in haar programma zaten om de film aan te kondigen. Ik geloof dat ze het leuk vond om te doen."

Alleen voor het dansje, een van de hoogtepunten in de film, riep Lammers de hulp in van een professionele choreograaf: Daan Wijnands, die de afgelopen jaren vijf Musical Awards in de wacht sleepte voor zijn grote producties. "Het ziet er niet zo uit in de film, maar over elke beweging in het dansje is nagedacht", bezweert Lammers. "Alle credits zijn voor Daan, die mij heeft geïnspireerd door allerlei filmpjes te laten zien - ik beweeg van mijzelf lang niet zo gracieus. En de eerste moves hebben we gestolen van Hugh Grant, uit die scene in Love Actually dat hij de trap af hupst."

Ook al gaat Groeten van Gerri over de coronacrisis, toch hoopt Lammers dat de film vooral niet te zwaar is geworden. "Ik denk dat niemand nu zit te wachten op een zware verhandeling over hoe het met de wereld gaat: als je dat wilt, zet je het journaal maar aan", adviseert hij. "De boodschap van dit verhaal moest vooral zijn dat je altijd moet proberen iets van een rotte situatie te maken. Met fantasie en doorzettingsvermogen zijn er altijd mogelijkheden - dat is een geluid waar de wereld op dit moment meer behoefte aan heeft."

De film is vanaf donderdag te zien op Pathé Thuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.