Terug

Volg Shownieuws

BNNVARA komt met documentaire over 'spookgezin' Ruinerwold

BNNVARA komt met documentaire over 'spookgezin' Ruinerwold

Nieuws

18 feb 2021, 13:54

BNNVARA komt met een vierdelige documentaireserie over het 'spookgezin' in het Drentse dorp Ruinerwold. De Kinderen van Ruinerworld is vanaf 24 maart te zien, meldt de omroep donderdag.

Documentairemaker Jessica Villerius werd in november 2019 benaderd door de oudste vier kinderen van Gerrit Jan van D. met de vraag of ze een documentaire wilde maken over hun leven in het gezin. De regisseur heeft de kinderen sindsdien gevolgd.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt Van D. er onder meer van dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentsedorp Ruinerwold. De zaak kwam in oktober 2019 aan het licht.

Het OM liet donderdag weten de strafvervolging van Van D. te willen stoppen. Door de medische toestand van de verdachte kan hij niet terechtstaan, vindt het OM. Van D. liep in 2016 ernstige hersenschade op door een beroerte.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.