Terug

Volg Shownieuws

BNNVARA: 'Spijtbetuiging Matthijs vinden we essentieel'

Nieuws

21 nov 2022, 15:56

BNNVARA noemt de spijtbetuiging van Matthijs van Nieuwkerk "essentieel". Dat laat de omroep weten in reactie op het eerder vandaag aangekondigde vertrek door Van Nieuwkerk. De 62-jarige presentator liet maandagmiddag aan het ANP weten dat hij spijt heeft van het feit dat hij "een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan".

BNNVARA laat weten het besluit van Van Nieuwkerk om te vertrekken te respecteren. "Een spijtbetuiging van Matthijs vonden en vinden we essentieel, daar hoort de erkenning bij dat er over grenzen van (oud)-collega’s is gegaan", aldus de omroep. "In de opdracht die we onszelf hebben opgelegd - namelijk het zorgen voor een veilige werkomgeving voor al onze collega’s - nemen we de ontwikkelingen van de afgelopen periode nadrukkelijk mee. We moeten en gaan het beter doen."

Van Nieuwkerk raakte in opspraak nadat de Volkskrant een uitgebreid onderzoek had gepubliceerd over de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Het ging daarbij volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om "extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen". Van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en breekt alle banden met de omroep. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk." Over zijn samenwerking met omroep NTR is nog geen duidelijkheid.

Van Nieuwkerk is in opspraak na een reeks publicaties van de Volkskrant. In de artikelen spraken tientallen medewerkers van De Wereld Draait Door over de werkcultuur achter de schermen. Het ging volgens hen om "extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen" van Van Nieuwkerk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.