Terug

Volg Shownieuws

Boek toont 3750 onbekende werken van Herman Brood

Nieuws

9 nov 2021, 10:51

Xandra Brood ontdekte onlangs in de opslag 3750 niet eerder vertoonde werken van haar overleden man, kunstenaar en muzikant Herman Brood. De tekeningen, brieven en poëzie zijn samengebracht in een tafelboek, dat volgende maand in een beperkte oplage verkrijgbaar is. Het boek is volgens uitgeverij Komma een eerbetoon aan de 75e geboortedag van Brood.

De weduwe was in shock toen ze de dozen vond vol onbekend werk van haar twintig jaar geleden overleden man. "Het deed ons opnieuw beseffen dat Herman's hoofd nooit stilstond. Hij was altijd aan het schrijven, tekenen en schilderen. Dat terwijl onze huisarts in 1953 zei dat Herman door z'n kleurenblindheid alles zou kunnen worden behalve kunstschilder."

Herman Brood werd onder het grote publiek vooral bekend als muzikant en kunstenaar. Zijn grootste succes was de band Herman Brood & His Wild Romance en de hit Saturday Night. Op 11 juli 2001 beëindigde Brood zijn leven door van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam af te springen.

Vorige week sloegen Xandra en Lola Brood een speciale munt ter ere van de 75e geboortedag van hun man en vader, gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Munt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.