Terug

Volg Shownieuws

Boerderij van Dorst: Israël wil geen contact meer met vader

Nieuws

31 okt 2022, 17:24

Zondagavond was Israël van Dorsten (27) te gast in het nieuwe seizoen van Boerderij van Dorst. In het programma was hij openhartig over zijn 'opgesloten' verleden.

Israël van Dorsten bracht samen met zijn broertjes en zusjes door op een Boerderij waar hij niet weg kon, onder de macht van hun vader. Ze werden ernstig psychisch en emotioneel mishandeld door hem. Dat alles kwam naar buiten toen Israël vluchtte en Jessica Villerius de documentaire maakte: Kinderen van Ruinerwold. Recentelijk bracht Israël ook een boek uit over de traumatischer ervaringen uit zijn jeugd, zie de beelden bovenaan de pagina.

Geen contact

In het programma Boerderij van Dorst, stelt Raven aan Israël de vraag of hun vader nog leeft? Waarop Israël antwoord: "Ja.. Hij zit wel in een instelling, maar niet in direct contact met ons, dus dat is wel fijn." Waarna Raven vervolgt: "Daar heb je ook geen behoefte meer aan, of?" Nee, ik heb hem ook al meer dan een jaar niet gezien, ook wel omdat ik dat zelf wel te moeilijk vindt op dit moment", aldus Israël. Een ontmoeting waarin Israël zijn gevoelens kan uiten gaat er niet meer komen, omdat hun vader is getroffen door een hersenbloeding.

Onder de Indruk

Op Twitter blijken kijkers nogal onder de indruk van de positiviteit en oprechtheid van Israël. Wanneer Raven zegt dat de wereld best een "teringzooi" kan zijn. Reageert Israël met: "Ik vind de wereld nog best wel mooi eigenlijk. Soms is het goed om meer naar de positieve dingen te kijken. De ellende moet je niet overheersen, dan heb je ook niet de kracht om het te overwinnen en er iets aan te doen”

,

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.