Terug

Volg Shownieuws

Bondscoach Koeman onthult groot Oranje-nieuws

Nieuws

8 juli 2024, 21:18

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal verwacht dat hij zijn tot en met het WK van 2026 doorlopende contract bij de KNVB kan uitdienen. "Volgens mij kunnen ze niet meer van me af", grapte hij tijdens een gesprek met enkele vaste volgers van Oranje in Wolfsburg.

Koeman staat woensdag met Oranje tegenover Engeland in de halve finale van het EK, na de 2-1 zege op Turkije in de kwartfinale (zie video). Zo heeft de bondscoach waarschijnlijk ruimschoots aan de doelstellingen van de KNVB voldaan, al zal hij de prestaties op de Europese eindronde nog wel evalueren met Nigel de Jong, de directeur topvoetbal van de nationale voetbalbond.

De bondscoach is positief over de toekomst van het Nederlands elftal, dat zich zonder geblesseerde middenvelders als Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mats Wieffer en Quinten Timber toch voor de halve finales heeft geplaatst. "Mijn middenveld had er anders uitgezien als ze hier waren geweest", aldus Koeman. "Maar nu zie ik bijvoorbeeld Jerdy Schouten opstaan."

Vrouw Bartina Koeman

Vlak voor het EK werd bekend dat Bartina Koeman, de vrouw van de bondscoach, aan chronische borstkanker lijdt (zie video hieronder). Maar dat is voor de trainer van Oranje geen belemmering om aan te blijven als bondscoach. "Ze wordt behandeld, maar alles is onder controle."

Bartina Koeman (63) heeft opnieuw borstkanker
1:15
Bartina Koeman (63) heeft opnieuw borstkanker

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.