Terug

Volg Shownieuws

Bouke open over heftige ziekenhuisopname

Nieuws

12 sep 2024, 15:30

Bouke Scholten, die sinds begin deze maand in het ziekenhuis ligt (zie video), heeft wekenlang met hevige pijnen op het podium gestaan. De zanger heeft namelijk een buikvliesontsteking die een deels geperforeerde darm heeft veroorzaakt. Bouke vertelt nu openhartig over deze ellendige tijd.

De klachten komen waarschijnlijk door het eten van bedorven of onjuist klaargemaakt voedsel. "Als artiest kom je overal en nergens en eet je op de gekste plekken. Van een restaurant of theater tot aan de benzinepomp onderweg. Wie weet zat er ergens een stukje rauwe kip of verkeerde sushi tussen", zegt Bouke tegen Privé. Hij zegt dat hij in de toekomst maar wat vaker bij zijn moeder moet gaan eten.

Voordat de dokter wist wat er aan de hand was bij Bouke, heeft de zanger lange tijd maar aspirientjes geslikt om te pijn te minderen. "Ik wil toch altijd een soort Superman zijn. Iemand die een hoop aankan, niet snel zeurt en gewoon doorgaat."

In het ziekenhuis werd tegen Bouke vertelt dat hij er net op tijd bij was. Want als hij er langer mee was doorgelopen, had zijn darm kunnen knappen en dan was het "over en uit geweest". De dokter vertelde de zanger dat het echt een kwestie van tijd was. "Als ik een dag later was gekomen, had ik dood kunnen zijn. Het was echt foute boel."

Revalideren

De zanger moet na een ingreep ongeveer twee maanden revalideren, vertelde hij eerder aan De Telegraaf. Zijn geannuleerde concerten worden later ingehaald. "Ik probeer zo snel mogelijk weer up and running te zijn, maar nu is absolute rust noodzakelijk om er weer bovenop te komen. Alleen al wanneer ik uit bed stap, voel ik me direct duizelig en draaierig en elke avond zwelt de koorts nog steeds stevig aan", zegt de zanger.

Begin deze maand maakte zijn management bekend dat dat Bouke voorlopig niet optreedt om gezondheidsredenen. De zanger kampt met "ernstige buik- en darmklachten" waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De zanger won in 2023 met zijn Elvis-band het SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands. Daarna maakte hij samen met Rob Kemps het programma My Tribute to Elvis.

Bouke & the ElvisMatters Band  headliner van drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome
1:53
Bouke & the ElvisMatters Band headliner van drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.